Ενημέρωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης για την έλλειψη φαρμάκων

1 Min Read

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης ενημερώνει το κοινό για την έλλειψη φαρμάκων, την οποία αποδοκιμάζει. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται πια καθημερινά στα φαρμακεία της περιοχής ταλαιπωρώντας σημαντικά πληθώρα ασθενών, αλλά και παρεμποδίζοντας σοβαρά τους φαρμακοποιούς να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Οι ελλείψεις αφορούν πολλές και βασικές κατηγορίες φαρμάκων, όπως φάρμακα για το σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό σύστημα, καρδιαγγειακές παθήσεις, αντιβιώσεις και παιδικά εμβόλια.

Το πρόβλημα είναι χρόνιο και παρουσιάζει δυστυχώς περιοδικές αλλά επαναλαμβανόμενες εξάρσεις και υφέσεις. Σαφώς και σχετίζεται με την οικονομική κρίση και την ελλιπή τροφοδότηση της αγοράς με φάρμακα, κυρίως από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και λιγότερο συχνά από τις εγχώριες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ζήτημα και να συμβάλλει όσο μπορεί στην αντιμετώπισή του. Οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ομαλή εξυπηρέτηση των ασθενών, και ζητούμε την κατανόηση και υπομονή του κοινού.

 

Για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης

Η Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

 

 

 

Ελισσάβετ Δερβενιωτάκη                                                   Μαρία Καρακωστάνογλου

Μοιραστείτε την είδηση