Ενημερωτικές συναντήσεις για το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία

3 Min Read

Από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2025 σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά

Από τη Δευτέρα 10 έως και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025, η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021–2027». Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά στοχεύουν στην προώθηση και επιτάχυνση της υλοποίησης των δράσεων επιχειρηματικότητας και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων, δήμων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Η έναρξη των συναντήσεων θα γίνει τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην Κοζάνη. Στις 9 το πρωί, ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ θα επισκεφθεί το ΕΚΕΤΑ, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση, του Διοικητή της ΕΥΔΑΜ Πελοπίδα Καλλίρη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη σε τρεις επιχειρήσεις του νομού.

Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Βελβεντού και Σερβίων, ενώ στις 13:30 έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού. Στις 16:00 θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στις 17:30 τα εγκαίνια της Περιφερειακής Δομής του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.

Στις 18:30 η αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για συνάντηση με τοπικές επιχειρήσεις, παρουσία και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ανοικτή συζήτηση με δημοσιογράφους στο Deka Cafe Bar.

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στη Φλώρινα, με επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής, ανάμεσά τους η Tottis και το Κτήμα Άλφα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τους Δημάρχους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, ενώ το απόγευμα ο Αναπληρωτής Υπουργός και ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ θα συναντηθούν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο. Η ημέρα θα κλείσει με ενημέρωση δημοσιογράφων και εκδήλωση στο Επιμελητήριο Φλώρινας με τη συμμετοχή επιχειρηματιών.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 12 Νοεμβρίου περιλαμβάνει επισκέψεις στα Γρεβενά, όπου θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης, καθώς και ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το απόγευμα η αποστολή θα μεταβεί στην Καστοριά, όπου θα συναντηθεί με το Επιμελητήριο και επιχειρήσεις της περιοχής στο Ενυδρείο Καστοριάς, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει ενημέρωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στην Καστοριά, με επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι ΕΥ-ΟΙΚΟΣ και ΦΩΤΙΑΔΗ Εξαιρετικά Τρόφιμα, και με συνάντηση στο Δημαρχείο Καστοριάς με τους Δημάρχους Καστοριάς, Νεστορίου και Άργους Ορεστικού. Στη συνέχεια, η αποστολή θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η ΕΥΔΑΜ υπογραμμίζει ότι οι ενημερωτικές αυτές συναντήσεις εντάσσονται στη συνολική στρατηγική για την επιτάχυνση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση βιώσιμων προοπτικών ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση