Ενημερωτικές συναντήσεις μεταξύ της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Σωματείου Εργαζομένων με την Δημοτική Κίνηση

3 Min Read

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιουλίου συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ κου Κυτίδη, του Γενικού Διευθυντή κου Παυλίδη και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» και το απόγευμα της ίδιας μέρας συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ και μελών της Δημοτικής Κίνησης.

Οι συναντήσεις έγιναν μετά από αίτημα της Δημοτικής Κίνησης και είχαν ως κοινό αντικείμενο την ενημέρωση εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ για την πρόταση που κατατέθηκε από τον κο Μουσουρούλη και τον κο Χατζηδάκη σχετικά με το μέλλον των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης την ερχόμενη σαιζόν 2020-2021 από τον περιορισμό της λειτουργίας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου όπως και θέματα γενικότερης λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ.

Σχετικά με το μέλλον της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση προκριθεί για την εξασφάλιση του αγαθού της τηλεθέρμανσης με περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά δίκαιο χαρακτήρα προασπίζοντας την βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ. Παράλληλα παρουσίασε στα στελέχη της ΔΕΥΑΚ την δική της πρόταση για το μέλλον της τηλεθέρμανσης με τη δημιουργία μονάδας ΣΗΘΥΑ από την ΔΕΥΑΚ στο Δρέπανο Κοζάνης, αποκλειστικά για τις ανάγκες του Δήμου Κοζάνης, με ευρωπαϊκή και κρατική χρηματοδότηση, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο αρχικά το φυσικό αέριο και προοπτική χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση διαπιστώθηκε ότι η ΔΕΗ δεν δικαιούται να ενεργεί μονομερώς απέναντι στη ΔΕΥΑΚ και στην περιοχή και ότι η τηλεθέρμανση Κοζάνης θα πρέπει να βασίζεται στη λειτουργία των μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων και υπήρξε η δέσμευση για την ανάγκη εκσυγχρονισμού και προάσπισης του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΕΥΑΚ έτσι ώστε αυτή με τη σειρά της να σταθεί αρωγός της τοπικής κοινωνίας στις έκτακτες συνθήκες που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Η Δημοτική Κίνηση προτίθεται να συνεχίσει τις δράσεις της με ανάλογες συναντήσεις, κατάθεση προτάσεων και εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στον τόπο μας και μας αφορούν όλους, εξελίξεις που απαιτούν εγρήγορση και ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

 

Κοζάνη 22-07-2020

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Μοιραστείτε την είδηση