Ενημερωτική διάλεξη σε αστυνομικό προσωπικό στην Κοζάνη με θέματα «Κακοποίησης των γυναικών και Ενδοοικογενειακής Βίας-Υποστηρικτικές Δομές του Νομού Κοζάνης»

1 Min Read


Χθες (01-02-2018) το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτική διάλεξη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, με θέματα «Κακοποίησης των γυναικών και Ενδοοικογενειακής βίας-Υποστηρικτικές Δομές του Νομού Κοζάνης».

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης και το Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησε ενημερωτική διάλεξη την οποία παρακολούθησε το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, με ομιλήτριες στελέχη του ανωτέρω Κέντρου και του Ξενώνα (ψυχολόγοι και δικηγόρος).

- Advertisement -

Η ενημέρωση αφορούσε θέματα κακοποίησης των γυναικών, συμβουλευτικής νομικής υποστήριξης σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και των υποστηρικτικών δομών που προσφέρονται. Επίσης, στη διάλεξη τονίστηκε η σημασία της τηλεφωνικής γραμμής SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο πάνω σε κοινωνικά θέματα, θα συνεχίσει να οργανώνει και στο μέλλον ανάλογες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση του προσωπικού των υπηρεσιών της.

Μοιραστείτε την είδηση