Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων» στην Αιανή

2 Min Read

Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αιανή, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δ. Κοζάνης, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Π.Τ Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη , το οποίο έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων καθώς και η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για την αποφυγή των πτώσεων στην τρίτη ηλικία και ιδιαίτερα σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών).
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μανώλης Κουτσοσίμος , Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης και η Αναστασία Βαβλιάρα Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας. Για το πρόγραμμα Ηπιόνη μίλησε η Μαρίνα Σεννή, Κοινωνική Λειτουργός Β.Σ.Σ. Αιανής.
Κύριοι ομιλητές ήταν ο Χατζημανώλης Εμμανουήλ- Γενικός Ιατρός/ Επιμελητής Α’ με θέμα « Πρόληψη της οστεοπόρωσης και των πτώσεων των ηλικιωμένων ατόμων» και ο Κιουρκτζόγλου Σταύρος Φυσιοθεραπευτής με θέμα «Οστεοπόρωση και ο ρόλος του φυσιοθεραπευτή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της».

Μοιραστείτε την είδηση