Ενισχύσεις έως 22.000 για τους νέους αγρότες

2 Min Read

Στον “αέρα” είναι απο τις 22 Απριλίου η προδημοσίευση του μέτρου για τους νέους γεωργούς του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης που προβλέπει ενισχύσεις απο17000 έως 22000 ευρώ . Δικαιούχοι είναι οι νέοι γεωργοί μέχρι 40 ετών που πρέπει να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ για το 2016 και να πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο μητρώο αγροτών ως νέοι αγρότες.

Το επιχειρηματικό σχέδιο τους θα πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια τα 3 έτη και μέγιστη τα τέσσερα με δεσμευτικούς στόχους είτε ποσοτικούς, είτε ποιοτικούς, προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητες που έχουν δεσμευτεί μέσω του σχεδίου.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το υπουργείο ανάπτυξης το μέτρο αποσκοπεί στη δημιουργία νέων γεωργών επιχειρηματιών με βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Η γεωργική εκμετάλλευση με την οποία θα ενταχθεί ο κάθε γεωργός θα πρέπει να είναι μεγέθους απο 8 έως 100.000 ευρώ με βάση την τυπική απόδοση των καλλιεργειών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Θεόδωρο Σιόγκα.

Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται απο 17000 έως 22000 ευρώ και εξαρτάται από την περιοχής της γεωργικής εκμετάλλευσης. Δηλαδή για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας η μέση ενίσχυση θα κυμανθεί απο 19.500 ευρώ και πάνω.

Η οριστική πρόσκληση αναμένεται για το τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, ενώ μέχρι τότε οι γεωργοί οφείλουν να προετοιμαστούν με το ΓΕΩΤΕΕ να τονίζει οτι θα πρέπει οι αγρότες να απευθύνονται σε γεωτεχνικούς.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση