Εννέα μήνες σέρνατε ένα… ανεμογκάστρι;

2 Min Read

Τι κρίμα. Τον Ιανουάριο έπεσε ο σπόρος και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την συγκρότηση ενός νέου σχήματος της Κεντροαριστεράς, ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στον Σύριζα της εξουσίας με τις καθημερινές διαψεύσεις ελπίδων και την Νέα Δημοκρατία που διεκδικεί, υπό την νέα ηγεσία της, την ευκαιρία της παλιννόστησης.

Εννέα μήνες μετά, όσοι περιβάλαμε με ελπίδες την διαδικασία διαλόγου, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ανάμεσα στη Φώτη Γεννηματά και το Σταύρο Θεοδωράκη, την ΔΗΜΑΡ υπό τον Θεοχαρόπουλο και τις άλλες κινήσεις και ομάδες, περιμέναμε με λαχτάρα τον τοκετό. Αλλά, φευ, τοκετός δεν φαίνεται. Λες και όλους αυτούς τους μήνες δεν κυοφορείτο στην πραχτικότητα τίποτε. Ότι επρόκειτο απλώς για ανεμογκάστρι.

- Advertisement -

Τώρα, αντί για γεννητούρια, γινόμαστε κοινωνοί των ιατρικών ανακοινωθέντων, εκατέρωθεν, που περιγράφουν απλώς την πορεία προς το θάνατο, όλων αυτών των ελπίδων, υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «προτάσεις για την ενότητα» και άλλα παραμύθια.

Με την Φώτη Γεννηματά δεν έχω ιδιαίτερη γνωριμία, όπως είχα με τον πάτερα της. Με τον Σταύρο Θεοδωράκη όμως μας συνδέουν πολλά. Γι’ αυτό σήμερα θα περιοριστώ να απευθυνθώ σε εκείνον.

Αν νομίζεις, φίλε Σταύρο, ότι με ανακοινώσεις, σαν αυτές που διαβάζω, μπορείς  να αποσείσεις τις προσωπικές σου ευθύνες για την αποτυχία του εγχειρήματος, είσαι οικτρώς γελασμένος. Αν πιστεύεις πράγματι στην ανάγκη του νέου σχήματος, τότε, για χάρη του τελικού στόχου, πρέπει να κάνεις οποιαδήποτε θυσία. Αν, όχι, τότε κατανοητή η αναζήτηση προφάσεων για την ρήξη.

Ελπίζω να κατανοείτε, και εσύ και η κ. Γεννηματά, ότι ο χώρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, που θα μπορούσατε από κοινού να εκφράσετε, τέλει υπό την απειλή καταλήψεως. Ότι τα ιδεολογικά αδιέξοδα στα όποια έχει περιέλθει η διακυβέρνηση του Σύριζα, αλλά και οι ήδη μεταγραφόμενες διαρροές παραδοσιακών αριστερών ψηφοφόρων προς το πιο «ορθόδοξο» ΚΚΕ, δημιουργούν, εκ των πραγμάτων ανάγκη «ζωτικού πολιτικού χώρου» για τον Αλέξη Τσίπρα. Και αυτόν τον χώρο θα τον αναζητήσει, εντός και εκτός Ελλάδος, στην σοσιαλδημοκρατική Κεντροαριστερά.

Αν δεν το χτίσετε, εγκαίρως, το οικόπεδο, θα το δείτε να λεηλατείται από καταληψία καταπατητή.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση