Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης: «Ελληνική Αστυνομία η εύκολη λύση για όλα – Η πίεση που δεχόμαστε για περισσότερους ελέγχους και πρόστιμα καθημερινή και μεγάλη»

2 Min Read

Ελληνική Αστυνομία η εύκολη λύση για όλα.

Ένα Σώμα που από την ενοποίηση του, το έτος 1984 έως σήμερα, θρηνεί τους θανάτους εκατόν τριάντα οκτώ (138) αστυνομικών, συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων αντιπαραθέσεων, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.

Το Σώμα που έβαλε πλάτη όπου και όταν χρειάστηκε. Στην πρώτη γραμμή στα σύνορα του Έβρου, στα νησιά μας, και στην συνέχεια στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και απαιτούμε δικαιοσύνη, ισονομία και όχι εμπαιγμό.

Πρέπει να αποκατασταθεί από το πολιτικό σύστημα ο δεσμός της Αστυνομίας με την κοινωνία. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την <<εικόνα>> της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαχρονικά και όχι οι απλοί αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο.

Επιτελούμε λειτούργημα με σκοπό την ασφάλεια της κοινωνίας από την εγκληματικότητα. Αυτήν είναι η αποστολή μας, δίπλα στους πολίτες, μαζί τους καί όχι απέναντι.Τον ρόλο του << μπαμπούλα>> μας τον επέβαλαν και δεν τον διαλέξαμε.

Η πίεση που δεχόμαστε για περισσότερους ελέγχους και πρόστιμα καθημερινή και μεγάλη. Ειδικά για την περιοχή μας που ήταν η μοναδική με τόσους μήνες lockdown και στην μεταβατική περίοδο της απολιγνιτοποιησης, η επιβολή ακόμα και ενός προστίμου περί covid 19 μας φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

Είμαστε περήφανοι ως Έλληνες Αστυνομικοί για το λειτούργημα που επιτελούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία την κοινωνία εμπνέοντας το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.

Θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα της αναγνώρισης της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαιτούμε την ηθική μας αποκατάσταση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ          Νικόλαος Πεσλής

Μοιραστείτε την είδηση