Ένταξη έργων προϋπολογισμού 5.560.000 € στο νέο ΕΣΠΑ, για το δρόμο προς Καταφύγι και το χείμαρρο του Θολόλακκα στο Βελβεντό

2 Min Read

Έργα συνολικού  προϋπολογισμού 5.560.000 € ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2016, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού και τα οποία θα υποβληθούν για ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

- Advertisement -

– Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 81/2013 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το υποέργο με τίτλο «Αποκατάσταση κατολίσθησης στο δρόμο Βελβεντό – Καταφύγι» με έργο «γέφυρα» πρόσθετου ποσού 1.320.000 €, που αφορά τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του δρόμου προς Καταφύγι και την αύξηση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά «πολύ σύντομα και πριν τελειώσει το έργο, θα παραδοθεί ένα κομμάτι ασφαλούς διέλευσης».

– Ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Πράξης «Διευθέτηση και Αντιμετώπιση Πλημμυρικών Παροχών Χειμάρρου Θολόλακκα», για τη διευθέτηση της κοίτης του χειμάρρου και τη διαμόρφωση των πρανών, προϋπολογισμού 4.240.000 €.

Με ερώτησή του ο σύμβουλος Καστοριάς κ. Σαββόπουλος, έθεσε το θέμα δυνατότητας ένταξης στο ίδιο Μέτρο, του έργου αντιμετώπισης κατολισθήσεων στην Κλεισούρα, ενώ παρόμοια πρόταση έκανε και η κα Ζεμπιλιάδου για φαινόμενα κατολίσθησης στην ΠΕ Γρεβενών (Φιλιππαίοι). Με αφορμή το έργο «γέφυρα» του δρόμου προς Καταφύγι, η κα Ζεμπιλιάδου τόνισε ότι «χάθηκαν λεφτά» που δεν απορροφήθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και απομειώνουν τη νέα προγραμματική περίοδο, ενώ έθεσε θέμα προγραμματισμού και προτεραιοτήτων έργων της Περιφέρειας «για να δούμε που θα χωρέσουν και τα υπόλοιπα».

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Μοιραστείτε την είδηση