Εντείνεται ο “πόλεμος” για τα φωτοβολταικά- Λάδι στη φωτιά από το ΣΕΦ που μιλά για εκβιασμό

2 Min Read

Ο «πόλεμος» για τα φωτοβολταικά στην περιοχή εντείνεται. Λάδι στη φωτιά έριξε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταικών που επιτίθεται σε «κάποιες τοπικές κοινωνίες αλλά και Περιφερειακές αρχές οι οποίες τον τελευταίο καιρό άρχισαν να εκδίδουν αρνητικές γνωματεύσεις για έργα που προωθούνται στην περιοχή τους». Η αναφορά μάλιστα είναι συγκεκριμένη και αφορά τη Δυτική Μακεδονία όπου όπως σημειώνεται «οι  αντιδράσεις αυτές δεν εδράζονται σε σοβαρά και πραγματικά επιχειρήματα αλλά σε μύθους και ατεκμηρίωτες γενικότητες».

Ο ΣΕΦ επιτίθεται προσωπικά στον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, που είχε μιλήσει ευθέως για αντισταθμιστικά σημειώνοντας πως «έχουν ακουστεί και άλλα (και μάλιστα από κατέχοντες τοπικά αξιώματα) τα οποία θα ήταν ανάξια σχολιασμού αν δεν καταδείκνυαν τη νοσηρή νοοτροπία που διακατέχει κάποιους. Υπήρξε περίπτωση για παράδειγμα ανοιχτού εκβιασμού ότι, είτε δίνετε στις τοπικές αρχές το 25% (!) του τζίρου σας είτε ψηφίζουμε αρνητικά. Η δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή δεν μπορεί να βασίζεται σε τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους και πρακτικές».

- Advertisement -

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κασαπίδης, είχε δηλώσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πως  η Περιφέρεια έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να θέσει ως όρος στου επενδυτές μια από τις τρεις παρακάτω επιλογές:

  • Nα γίνεται επανατοποθέτηση των αποδόσεων κατά 50% σε παραγωγικές επενδύσεις, που θα δίνουν θέσεις εργασίας στον τόπο μας.
  • Εναλλακτικά το 25% της αξίας της παραγόμενης ενέργειας να τοποθετείται στην Ενεργειακή Κοινότητα που δημιουργεί η Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους, ώστε να καλύψει έξοδα και δράσεις  προς όφελος των πολιτών.
  • Να υπάρχει μια ισοδύναμη επένδυση σε παραγωγική δραστηριότητά, που θα δίνει θέσεις εργασίας.

«Τρεις εναλλακτικές στα υπόψη της κυβέρνησης και των επενδυτών γιατί το 2% είναι κοροιδία”.

 

Μοιραστείτε την είδηση