Εντυπωσιακό άνοιγμα του 10ήμερου πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Λιβαδερό, με τη Γιορτή των Κτηνοτρόφων (ΒΙΝΤΕΟ 24΄- ΦΩΤΟ)

3 Min Read

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η προσέλευση του κόσμου, στη Γιορτή των Κτηνοτρόφων – Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, που άνοιξε την Τετάρτη 20 Ιουλίου, το δεκαήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων 2016 στο Λιβαδερό.

Στο καλωσόρισμα του κόσμου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδερού «νέα Γενιά» Θωμάς (Μάκης) Παπαχαρισίου, αναφέρθηκε στη σημασία του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα της κτηνοτροφίας στην ανάπτυξη της περιοχής και κάλεσε τους απανταχού συλλόγους του Λιβαδερού (Αθλητικό, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Ζυρίχης) να συνεργαστούν, για την άνοδο του πολιτιστικού και βιοτικού επιπέδου του χωριού τους.

Νωρίτερα είχαν διατεθεί στο κοινό τοπικά εδέσματα από βραστή ή ψητή γίδα ή προβατίνα και σπιτικές πίτες ψημένες στη γάστρα, με τις πρώτες ύλες (κρέας – γάλα) να προσφέρονται δωρεάν σε μεγάλες ποσότητες από τους κτηνοτρόφους του χωριού, που αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία καθιέρωσης της ετήσιας γιορτής των κτηνοτρόφων. Πολύτιμη βοήθεια στο μαγείρεμα των βραστών, προσφέρθηκε αφιλοκερδώς -όπως αναφέρθηκε- από την καταξιωμένη πλέον σεφ της περιοχής μας Νανά Γκαμπούρα, ενώ στη λίστα των εθελοντών αναφέρθηκαν και άλλα άτομα που προσέφεραν διάφορες υπηρεσίες στη διοργάνωση.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κατά σειρά, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, τα χορευτικά τμήματα, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδερού «Νέα Γενιά» (παιδικό), του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς, του ενιαίου τμήματος των συλλόγων Λευκάρων και Μεσιανής και έκλεισε με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου του Λιβαδερού, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Δώρας Αγοραστού τα τμήματα της Καστανιάς και Λευκάρων-Μεσιανής και της Τούλας Αγοραστού του Λιβαδερού. Ενδιάμεσα έγινε μεταξύ των συλλόγων που συμμετείχαν, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, κυρίως από τοπικά προϊόντα.

Η βραδιά συνεχίστηκε με το γλέντι του κόσμου που έδειξε μεγάλα αποθέματα κεφιού για ώρες, που ενισχύθηκαν με τα γνήσια παραδοσιακά ακούσματα της περιοχής μας, από την εξαιρετική δημοτική ορχήστρα του Νίκου Νίκου, ενός ακόμη άξιου Λιβαδεριώτη καλλιτέχνη.

Το πλούσιο 10ήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Λιβαδερό 20-31 Ιουλίου 2016, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδερού «Νέα Γενιά», σε συνεργασία με την Δ.Κ. Λιβαδερού, τον Αθλητικό Σύλλογο και τους συλλόγους Λιβαδεριωτών Ζυρίχης, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

 

Γ.Μ./(περισσότερα στο mikrovalto.gr)

Μοιραστείτε την είδηση