Εντυπωσιασμένοι οι Γάλλοι ειδικοί από τις εγκαταστάσεις για τη Σχολή Πυροσβεστών και τις προοπτικές του Πάρκου Πολιτικής Προστασίας

2 Min Read

Γαλλική αντιπροσωπεία της πολιτικής προστασίας βρέθηκε την Τρίτη στην Πτολεμαίδα και συγκεκριμένα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής δημοτικής αστυνομίας που θα στεγάσει τη Σχολή Πυροσβεστών, αλλά και το χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ, όπου θα γίνει το Πάρκο Πολιτικής Προστασίας.

Η γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε στη συνέχεια την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  όπου έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, ενώ υπήρξε και  συνομιλία μέσω Skype με το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

- Advertisement -

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι απο τις εγκαταστάσεις που είδαν κατά την επίσκεψή τους στην Πτολεμαϊδα, ενώ τόνισαν ότι ανοίγονται πολλές προοπτικές για το Πάρκο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει το πλεονέκτημα των εγκαταστάσεων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Απο την πλευρά της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης ανέφερε ότι «η Περιφέρεια αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη, να φέρει την πολιτική προστασία στη θέση που της αξίζει, να συμβάλλει στην καλύτερη κατάρτιση των πυροσβεστών μας», ενώ ο εντεταλμένος σύμβουλος Η. Κάτανας ανέφερε πως γίνονται οι απαραίτητες επαφές σε διακρατικό επίπεδο για να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες συνεργασιών και ότι «το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και η Σχολή Πυροσβεστικής είναι δύο έργα που προσπαθούν να δώσουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή».

Μοιραστείτε την είδηση