Εντός του 2024 θα λειτουργήσει ο αγωγός του ΔΕΣΦΑ στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Βάσει χρονοδιαγράμματος προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε  energypress, το μεγάλο έργου  του ΔΕΣΦΑ που αφορά στον αγωγό διασύνδεσης Δυτικής Μακεδονία.  

Από την πρόοδο του έργου «Αγωγός Υψηλής Πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία» προκύπτει πως αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2024.  

Το έργο περιλαμβάνεται σε συνέχεια της στήριξης της πολιτικής απολιγνιτοποίησης της χώρας όπως ανακοινώθηκε από το Ελληνικό Κράτος και αφορά στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου μέσω νέου κλάδου αγωγού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την το βασικό σχεδιασμό το έργο αποτελείται από 157 χλμ αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης από τα οποία :  

• 93,4 χλμ./αγωγό 30” ΥΠ ξεκινά από την περιοχή του υφιστάμενου βανοστασίου στα Τρίκαλα Ημαθίας και θα καταλήγει βόρεια της Πτολεμαΐδας (νέο βανοστάστιο Κομνηνά)  

• 29,8 χλμ./ αγωγό 14” ΥΠ κλάδος για την σύνδεση με το Μ Καρδιάς  

• 3,4 χλμ./ αγωγό 10’’ ΥΠ κλάδος για την σύνδεση με το Μ/Ρ Άσπρου Σκύδρας  

• 9,1 χλμ./ αγωγό 10’’ ΥΠ κλάδος για την σύνδεση με το Μ/Ρ Περδίκα Εορδέας  

• 21,3 χλμ./ αγωγό 10” ΥΠ κλάδος για την τροφοδοσία των περιοχών Βέροια/Νάουσα συμπεριλαμβανομένων όλων των απαιτούμενων συνοδών εγκαταστάσεων και βανοστασίων για την ορθή λειτουργία του έργου, καθώς και προβλέψεις μελλοντικών επεκτάσεων. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση