Χρυσά, αργυρά και ένα πανελλήνιο ρεκόρ για την ομάδα, που κατέκτησε την 16η θέση στην γενική βαθμολογία
Η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης σημείωσε τεράστια επιτυχία στους Πανελλήνιους αγώνες κατηγοριών για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 13-18 ετών, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Η ομάδα επιστρέφει με έναν εντυπωσιακό απολογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει ένα πανελλήνιο ρεκόρ, επτά χρυσά μετάλλια, πέντε αργυρά και συμμετοχή σε τελικούς για εφτά αθλητές της.
Η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης κατέκτησε την 16η θέση στη γενική βαθμολογία των age groups, ανάμεσα σε 131 ομάδες, με 306 βαθμούς στα ατομικά αγωνίσματα, παρά το γεγονός ότι η αποστολή της αποτελούνταν από μόλις 17 αθλητές. Εντυπωσιακή ήταν η θέση της ομάδας, η οποία υπερείχε ακόμα και από μεγάλες ομάδες κολύμβησης, όπως ο Άρης και ο Παναθηναϊκός, όταν οι επιδόσεις της συγκρίθηκαν στα ατομικά αγωνίσματα.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές και αθλήτριες της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης που κατέκτησαν μετάλλια περιλαμβάνουν την Σοφία Καραγιαννάκη στην κατηγορία Κορασίδων, η οποία κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στο 50 μέτρα πρόσθιο με πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς και δύο αργυρά στα 100 και 200 μέτρα πρόσθιο. Η Δήμητρα Χαλκιά στην κατηγορία Παγκορασίδων Α κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 200 και 400 μέτρα μικτή ατομική και ένα αργυρό στα 200 μέτρα πεταλούδα. Η Αριάδνη Δαβιδοπούλου στην κατηγορία Παγκορασίδων Β πήρε δύο χρυσά στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο και ένα αργυρό στα 50 μέτρα ύπτιο. Η Φωτεινή Γκούρτσουλη στην κατηγορία Παγκορασίδων Α κατέκτησε ένα αργυρό στα 200 μέτρα πεταλούδα και κέρδισε την 4η και 5η θέση στα 400 μέτρα μικτή ατομική και 200 μέτρα ύπτιο αντίστοιχα.
Οι επιτυχίες δεν περιορίστηκαν μόνο στα ατομικά αγωνίσματα. Η ομάδα των Παγκορασίδων Α, που αποτελείται από τις Υβόννη Ζαμπρού, Μυρτώ Τσουγκράνη, Φωτεινή Γκούρτσουλη και Δήμητρα Χαλκιά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σκυτάλη 4×100 μέτρα μικτή. Στην αντίστοιχη μικτή κατηγορία, οι Εμμανουήλ Χατζηγεωργιάδης, Δημήτριος Τατσίνας, Φωτεινή Γκούρτσουλη και Δήμητρα Χαλκιά κατέκτησαν επίσης το χρυσό μετάλλιο.

Εκτός από αυτούς που διακρίθηκαν στα μετάλλια, αρκετοί αθλητές συμμετείχαν και στους τελικούς, βελτιώνοντας τις ατομικές τους επιδόσεις, όπως οι Εμμανουήλ Χατζηγεωργιάδης (4η θέση στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο, 7η θέση στα 50 μέτρα ύπτιο), Υβόννη Ζαμπρού (7η θέση στα 100 και 200 μέτρα ύπτιο, 8η θέση στα 50 μέτρα ύπτιο) και Μυρτώ Τσουγκράνη (5η θέση στα 50 μέτρα πρόσθιο).
Στους αγώνες, εκτός από τους παραπάνω, συμμετείχαν και οι αθλητές Κωνσταντίνος Τασιοπούλος, Δημήτριος Μπατσιλής, Ευάγγελος Τζουκόπουλος, Κωνσταντίνος Μίκος, Αθανάσιος Σάββας, Μαρία Κουσίδου, Γλυκερία Κίτσιου, Αφροδίτη Λίτα και Ευμορφία Τσουγκράνη, βελτιώνοντας τις ατομικές τους επιδόσεις.
Δεν συμμετείχαν στους αγώνες αλλά κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κατά την διάρκεια της χρονιάς οι: Αναστασία Παππά, Αικατερίνη Μπατσιλή, Μαρία Λίτα, Μαρία Ψωμιάδου, Άννα Ψωμιάδου και Γεώργιος Σταμούλης.
Η χρονιά αυτή αποδείχθηκε απαιτητική, όμως η Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προετοιμάζοντας το έδαφος για το μέλλον με μεγάλες προσδοκίες για τους νεαρούς αθλητές του συλλόγου.