Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας»

2 Min Read

Σήμερα Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, εορτάστηκε με λαμπρότητα, η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. 

Στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και Δοξολογία στον ίδιο ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ. ΠΑΥΛΟΥ, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Advertisement -

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. ΠΑΥΛΟΣ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Καραμολέγκος, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Εμμανουήλ Στεργίου,  o Διοικητής 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γκόνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Ασαλουμίδης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Αστυνομίας και των συλλόγων αποστράτων Κοζάνης και Εορδαίας, εκπρόσωποι φορέων, απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, στις οποίες παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2021 για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας.

Μοιραστείτε την είδηση