Η επέτειος της ίδρυσης του ΟΗΕ γιορτάστηκε στην Κοζάνη

2 Min Read

Την 24η Οκτωβρίου κάθε χρόνο εορτάζεται η επέτειος της ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Ημέρα του ΟΗΕ εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με το ψήφισμα 168-II της 31ης Οκτωβρίου 1947.

Στην πόλη της Κοζάνης υπήρχε γενικός σημαιοστολισμός των υπηρεσιών του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης, ενώ το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Advertisement -

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης, κα Νούλα Τουμπουλίδου σημείωσε πως η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, σύμφωνα με την οποία «στα Ηνωμένα Έθνη αντανακλάται η πραγματικότητα του κόσμου μας. Τα Ηνωμένα Έθνη όμως είναι κάτι περισσότερο, είναι η προσδοκία για ένα κόσμο που θέλουμε, ο οποίος θα βασίζεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και κυρίως στον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα». «Με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο, η πρόκληση για όλους μας αλλά και για θεσμούς σαν τον συγκεκριμένο, είναι η μεγαλύτερη, η ύψιστη και μάλλον είναι καιρός αυτοί οι θεσμοί να παίρνουν ουσία στην πραγματική κατάσταση των προβλημάτων του πλανήτη και να έχουν το θάρρος να ορθώνουν το δικό τους ανάστημα στην υπεράσπιση αυτών των αρχών που θέλουμε να πρεσβεύουν» τόνισε η ίδια.

«Η ίδρυση του ΟΗΕ αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή για την ιστορία μας, καθώς συμπυκνώνει τις ελπίδες για παγκόσμια ειρήνη και ευημερία» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια και συνέχισε λέγοντας πως σήμερα εξακολουθούν να αποτελούν ένα στοίχημα και ένα ερωτηματικό οι στόχοι του ΟΗΕ και το κατά πόσο αυτοί υλοποιούνται αλλά παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την πολύ σημαντική συνεισφορά πολλών οργανισμών του ΟΗΕ, όπως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF. Η κ. Δαδαμόγια κατέληξε λέγοντας πως πρέπει όλοι συνεχώς να προσπαθούμε και να συμβάλλουμε, ώστε να υλοποιούνται οι στόχοι του ΟΗΕ.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση