Εορτή του Καλού Σαμαρείτου – Αφιέρωμα στον μακαριστό γέροντα Ευσέβιο Βίττη την Κυριακή 11 Νοεμβρίου

2 Min Read

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ, « Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» εορτάζει την επί 76 συναπτά έτη παρουσία του και προσφορά στην ζωή της πόλη μας .

- Advertisement -

Ο σύλλογος μας εμπνευσμένος από το παράδειγμα του ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια να εκδηλώνει έμπρακτα την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, με επισκέψεις σε νοσοκομεία, φυλακές, και με παροχή οικονομικής βοήθειας σε άπορες οικογένειες

Τα τελευταία 18 χρόνια συνεχίζει αδιάλειπτα την σίτιση απόρων συμπολιτών μας. Φέτος διανέμει καθημερινά 130 και πλέον μερίδες φαγητού σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Εθελόντριες μαγείρισσες ζωσμένες την ποδιά της αγάπης, ακούραστα και αγόγγυστα διακονούν στην κουζίνα του συλλόγου μας, ώστε να φτάνει καθημερινά ένα πιάτο ζεστό φαγητό στα σπίτια ενδεών συνανθρώπων μας.

Φέτος επί τη συμπληρώσει 9 ετών από την σεπτή κοίμηση του μακαριστού γέροντα Ευσεβίου Βίττη αποφασίσαμε να τιμήσουμε την μνήμη του. Για τον λόγο καλέσαμε τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δαμιανό Σαράντη Κληρικό της Ι. Μητρόπολης Γουμενίσσης και πνευματικό παιδί του μακαριστού γέροντα Ευσεβίου.

Οι γονείς του μακαριστού γέροντα Στέργιος και Βασιλική Βίττη υπήρξαν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και ο ίδιος μαθήτευσε δίπλα στον ιδρυτή του συλλόγου μας πατέρα Αλέξανδρο Γκανιάτσιο και υπήρξε πνευματικό παιδί του.

Σας καλούμε όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση την Κυριακή στις 5:30 μμ στην αίθουσα του Συλλόγου.

Με τιμή

Εκ μέρους του ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κατερίνα Γιάσογλου

 

 

Μοιραστείτε την είδηση