Επαναλειτουργεί από σήμερα το Λιάπειο Κολυμβητήριο

5 Min Read

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κολυμβητικής Ένωσης και Δήμου Κοζάνης

Επαναλειτουργεί από σήμερα το Λιάπειο Κολυμβητήριο, το οποίο έμεινε κλειστό από την περασμένη Παρασκευή, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης «επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία το Λιάπειο Κολυμβητήριο, μετά και την αποκατάσταση του πρόσφατου τεχνικού προβλήματος που σημειώθηκε».

Το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου προκάλεσε κόντρα μεταξύ της Κολυμβητικής Ένωσης και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοζάνης Γιάννη Ιωαννίδη. Όλα ξεκίνησαν όταν ζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τους αθλητές της Ένωσης να βγουν από την πισίνα, λόγω τεχνικού προβλήματος, κάτι που συνάντησε την αντίδραση του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση έκανε λόγο για προφορική επίθεση του Γιάννη Ιωαννίδη προς τον πρόεδρο της ομάδας Λουκά Καραγιαννάκη και κατηγόρησε τον κ. Ιωαννίδη για επίδειξη ισχύος και αυταρχικότητας. Ο Δήμος από την πλευρά του απάντησε ότι όλα αυτά έγιναν με βασική μέριμνα την προστασία των αθλουμένων.

Το χρονικό της κόντρας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ένωσης «στις 15.30 και ενώ είχε ξεκινήσει το ωράριο της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης, ο πρόεδρος κ. Καραγιαννάκης δέχτηκε τηλεφώνημα από υπάλληλο του Δήμου (και όχι από τον κ. Ιωαννίδη) οπότε ζητήθηκε η έξοδος των παιδιών από την πισίνα, λόγω προβλήματος στην αντλία ανακυκλοφορίας. Πρόβλημα που σύμφωνα με τον υπάλληλο θα δημιουργούσε θολότητα και χαμηλή θερμοκρασία νερού. Ο κ. Καραγιαννάκης βρισκόταν την συγκεκριμένη ημέρα από τις 15.00 στο κολυμβητήριο και δεν αντιλήφθηκε κάποιον υπάλληλο ή τεχνικό να βρίσκεται στον χώρο. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: το κολυμβητήριο κρίθηκε ακατάλληλο μόνο για τους αθλητές της Κ.Ε.Κ και όχι για το κοινό;».

Στη συνέχεια αναφέρεται πως «με δεδομένη την καταλληλότητα της ποιότητας του νερού τόσο σε θερμοκρασία όσο και σε διαύγεια (καθώς ο κ. Καραγιαννάκης βρισκόταν στον χώρο του κολυμβητηρίου), την συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας στο χειμερινό πρωτάθλημα κατά το τριήμερο 16 – 18/02/2024, την μη έγκαιρη ενημέρωση (για προγραμματισμό της προπόνησης σε κάποιο άλλο κολυμβητήριο), και σεβόμενος την προσπάθεια αλλά και τις θυσίες αθλητών και γονέων, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις οδηγίες του υπαλλήλου για έξοδο των αθλητών από το νερό την συγκεκριμένη ημέρα. Κάτι που φυσικά έγινε την επόμενη ημέρα Παρασκευή, σύμφωνα με τις υποδείξεις. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα (4 ημέρες μετά), ορθώς έπραξε, καθώς ούτε το νερό ήταν κρύο αλλά και κανένας αθλητής – παιδί δεν αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με εξανθήματα όπως με ευκολία ανέφερε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Η Κολυμβητική Ένωση στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων «Η επίδειξη ισχύος και αυταρχικότητας (αποφασίζω και διατάζω), χωρίς διάλογο και χωρίς να αφουγκραστείτε τις ανάγκες του χρήστη, ανήκουν σε δεκαετίες του παρελθόντος και δεν πρέπει να εκφράζουν τους εκλεγμένους άρχοντες της πόλης μας. Ή μήπως θέλετε να κλείσετε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. Γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό σας, όλα τα γήπεδα του Δήμου που στερούνται άδειας λειτουργίας, εν δυνάμει αποτελούν κίνδυνο για τους αθλητές.  Προς Θεού, μην το κάνετε. Αφήστε τον αθλητισμό να ανθίσει στην πόλη. Ακούστε τους παράγοντες των ομάδων που καθημερινά πασχίζουν και γνωρίζουν σίγουρα καλύτερα από εσάς τα προβλήματα των εγκαταστάσεων, αλλά και τις ανάγκες – υποχρεώσεις των αθλητών».

Η θέση του Δήμου Κοζάνης: Η ασφάλεια των αθλητών είναι αδιαπραγμάτευτη

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης επισημαίνει ότι «η έκτακτη απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της αθλητικής μας δομής έγινε κατόπιν εισήγησης του υπεύθυνου συντήρησης του Κολυμβητηρίου καθώς το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024, διαπίστωσε τεχνικό ζήτημα.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες που κατέβαλλε μέχρι το μεσημέρι, να το επιλύσει με την πισίνα ανοιχτή, γνωρίζοντας το ασφυκτικό πρόγραμμα των αθλητών μας ενόψει του Χειμερινού Πρωταθλήματος, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό, γνωστοποιώντας το στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού μόλις ενημερώθηκε από τον συντηρητή ότι πρέπει να κλείσει η κολυμβητική δεξαμενή για λόγους ασφαλείας, έδωσε αμέσως εντολή σε υπηρεσιακά στελέχη να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ένωσης, όπως και έπραξαν.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ένωσης, αν και ενημερώθηκε, δεν τήρησε τις οδηγίες ως όφειλε, χρησιμοποιώντας κανονικά το Κολυμβητήριο και με τα παιδιά μέσα στο νερό, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση του Αντιδημάρχου καθώς για τον Δήμο Κοζάνης η ασφάλεια των αθλητών μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση