Επανέρχεται στο προσκήνιο η ΒΙΠΕ Κοζάνης – «Η ανάπτυξη της είναι ορατή» σύμφωνα με τον Γιώργο Αμανατίδη

2 Min Read

Ένας μήνας πέρασε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τις βιομηχανικές περιοχές στην περιοχή και την παρουσίαση της μελέτης για δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή της Νέας Νικόπολης. Μια πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, μετά την αδυναμία όπως είχε πει να υπάρξει συνεννόησή με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και τις καθυστερήσεις για την ολοκήρωση της ΒΙΠΕ Κοζάνης. Θυμίζουμε μάλιστα το «θερμό» επεισόδιο που είχε ο Περιφερειάρχης με στελέχη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και την οριστική ρήξη της μεταξύ τους σχέσης.

Τη δημιουργία τριών νέων επιχειρηματικών πάρκων σε Νέα Νικόπολη, Αναρράχη και Μεράς Αμυνταίου προτείνει μελέτη για λογαριασμό της Περιφέρειας

- Advertisement -

Φαίνεται όμως πως η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δεν έχει πει την τελευταία της λέξη για την ολοκλήρωση της ΒΙΠΕ Κοζάνης και σε συνάντηση που είχε ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Αθανάσιο Ψαθάς με το βουλευτή Γιώργο Αμανατίδη, διαπιστώθηκε πως «έγιναν σημαντικά βήματα και σε Νέα Νικόπολη, Αναρράχη και Μεράς Αμυνταίου».

Όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης η συνάντηση είχε συντονιστικό χαρακτήρα σε συνέχεια συσκέψεων, τηλεδιασκέψεων και συνεχών τηλεφωνικών επαφών και υπήρξε πρόοδος καθώς  διαπιστώθηκε η πληρότητα του φακέλου και κατατέθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων/Διεύθυνση Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων.

Σήμερα  συνεδριάζει η Επιτροπή Πληρότητας Φακέλου και εφόσον αξιολογηθεί θετικά, κάτι που είναι αναμενόμενο, θα αποσταλεί για γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα ο φάκελος Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) θα κατατεθεί στην αρμόδια Διεύθυνση – ΔΙΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών θα εκδοθεί η Απόφαση Έγκρισης Ανάπτυξης της ΒΙΠΕ Κοζάνης.

Αυτό που απομένει είναι  η σύνδεση της ΒΙΠΕ Κοζάνης με το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης καθώς και η αποκατάσταση των υποδομών που χρήζουν βελτίωσης.

Όπως προκύπτει ο Γιώργος Αμανατίδης μαζί με το Δήμο Κοζάνης «τρέχουν» για  το project ΒΙΠΕ Κοζάνης ενώ η Περιφέρεια για τα επιχειρηματικά πάρκα σε Νέα Νικόπολη, Αναρράχη και Μεράς Αμυνταίου.

Να θυμίσουμε επίσης πως ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας εξέφρασε από την αρχή επιφυλάξεις για το Επιχειρηματικό Πάρκο Νέας Νικόπολης.

Λάζαρος Μαλούτας : Δεν είναι η λύση το Επιχειρηματικό Πάρκο στη Νέα Νικόπολη- Tο βασικό πρόβλημα είναι ο χρόνος

Γιάννης Κωσταρέλλας xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση