Επεισόδιο ανήλικων προσφύγων με συνομηλίκους τους στην Αιανή

2 Min Read

Επεισόδιο ανάμεσα σε ανήλικους πρόσφυγες που διαμένουν σε δομή φιλοξενίας στην Αιανή Κοζάνης και σε παρέα νεαρών κατοίκων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από λογομαχία που έφερε της δυο ομάδες στα «χέρια», με αποτέλεσμα ένας 18 χρονος κάτοικος Αιανής να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Eν τω μεταξύ  μόλις έγινε γνωστό το συμβάν μια ομάδα κατοίκων συγκεντρώθηκε στον χώρο όπου λειτουργεί η δομή φιλοξενίας ενώ κάποιοι εισέβαλαν στο εσωτερικό της, απείλησαν το προσωπικό και χτύπησαν σύμφωνα με τους υπεύθυνους  της ΑΡΣΙΣ που έχει την ευθύνη ένα προσφυγόπουλο την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό του. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν βρέθηκαν αστυνομικό τμήμα Κοζάνης και κατέθεσαν, από την πλευρά τους τα γεγονότα. Από τον εισαγγελέα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για  βαριές σωματικές βλάβες σε συναυτουργία, στους έξη ανήλικους πρόσφυγες και αφέθηκαν ελεύθερα ενώ έχει οριστεί δικάσιμος για σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου 2019. Ελεύθερος αφέθηκε και ο 19χρονος που ενεπλάκη στο επεισόδιο.   Ωστόσο  συνεχίζεται  η προκαταρκτική εξέταση για το σύνολο των εμπλεκομένων  τόσο της παρέας που διαπληκτίστηκε με τους πρόσφυγες όσο και σε εκείνους που  εισήλθαν  στη δομή φιλοξενίας ώστε να απαγγελθούν οι κατηγορίες συνολικά.

- Advertisement -

Με εντολή εισαγγελέα οι έξι ανήλικοι μετέβησαν στον νοσοκομείο Κοζάνης για εξετάσεις καθώς οι υπεύθυνοι της ΑΡΣΙΣ που έχουν την ευθύνη τονίζουνε ότι φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και στο σώμα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Μοιραστείτε την είδηση