Έπεσαν πρόστιμα το Σάββατο στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα στην λαϊκή αγορά

4 Min Read

54 πρόστιμα από την Τροχαία στην περιοχή από την αρχή του 2022

Σαφώς βελτιωμένη, σε σχέση με το Σάββατο 7 Μαΐου, ήταν η κατάσταση με τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα το περασμένο Σάββατο 14 Μαΐου στον χώρο της λαϊκής αγοράς. Τόσο η Τροχαία Κοζάνης όσο και η Δημοτική Αστυνομία ήταν παρούσες στον χώρο και φρόντισαν, στο μέτρο του δυνατού, να κατευθύνουν τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν στους δυο χώρους στάθμευσης στον ΟΣΕ και όχι παράνομα στους γύρω από την λαϊκή δρόμους. Είχε προηγηθεί το ρεπορτάζ του «Χ» στο φύλλο της 11ης Μαΐου για την άναρχη και παράνομη στάθμευση οχημάτων που κάνει μαρτύριο την ζωή των κατοίκων της περιοχής. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την απάντηση της Αστυνομίας «δεν έχουν προκύψει έντονα παράπονα ή καταγγελίες στην υπηρεσία του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, πλην ορισμένων μεμονωμένων κλήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του 100, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί έντονο πρόβλημα».

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, ζητήσαμε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης να μας πει αν είναι γνώστης της κατάστασης και πως αντιμετωπίζει τον αυξημένο φόρτο της περιοχής κάθε Σάββατο. Σε απάντηση της το πρωί της Τετάρτης, μας ενημέρωσε πως κάθε Σάββατο ανάλογα με τις υπηρεσιακές δυνατότητες και τις καιρικές συνθήκες διατίθενται δίκυκλα για την τεχνητή αστυνόμευση της περιοχής αλλά και την ρύθμιση της κυκλοφορίας στους κόμβους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της απάντησης, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «σχετικά με την τεχνική αστυνόμευση της περιοχής, σας ενημερώνουμε ότι, κατά το παρελθόν έχουν γίνει προτάσεις από το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης για αλλαγή σήμανσης και παρεμβάσεων που θα βελτιστοποιούν τις κυκλοφοριακές συνθήκες, με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή (πέριξ της λαϊκής αγοράς) όπως η τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40  σε οδούς πέριξ της λαϊκής αγοράς που προκαλούν κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς και η μονοδρόμηση συγκεκριμένης οδού, για την ομαλότερη και ασφαλέστερη χρήση της οδού». Θα αναζητήσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις για θα μάθουμε για την «τύχη» τους.

Αδιάλειπτη η συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία

Στην απάντηση τονίζεται και η αδιάλειπτη συνεργασία της Διεύθυνσης με την Δημοτική Αστυνομία, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Προϊστάμενος της τελευταίας Βασίλης Μπαλατσός. Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τη λειτουργία λαϊκών αγορών, με σκοπό την τήρηση του κανονισμού σε τομείς που αφορούν στην κατάληψη πεζοδρομίων και δρόμων πριν αλλά και κατά την διάρκεια της λαϊκής. Επίσης γίνεται αναφορά στους δύο χώρους στάθμευσης εντός του ΟΣΕ που ανοίγουν το Σάββατο και στην υλοποίηση των τεχνικών παρεμβάσεων σε δρόμους περιμετρικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόβλημα στην ανεμπόδιστη κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης» όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην ενημέρωση που μας έχει αποσταλεί.

54 πρόστιμα από την αρχή του χρόνου στην λαϊκή

Όπως είχαμε γράψει στις 11 Μαΐου και επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία, η αρμοδιότητα για στάση κι στάθμευση οχημάτων καθώς και η επιβολή προστίμων για παράνομη στάθμευση, ανήκει και στην Δημοτική και στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από την αρχή του έτους έως και τις αρχές Μαΐου, η αστυνομία έχει βεβαιώσει συνολικά 54 παραβάσεις παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων στους δρόμους περιμετρικά της λαϊκής αγοράς. Στα παραπάνω, δεν συμπεριλαμβάνονται οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Σωκράτης Μουτίδης www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση