Επέστρεψε από τη Σουηδία η ελληνική αντιπροσωπεία για θέματα πολιτικής προστασίας με επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Επέστρεψε από τη Σουηδία η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Κάτανα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, που έχει χωροθετηθεί στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, η αποστολή της οποίας οργανώθηκε μετά από επαφές του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρότυπου Σουηδικού κέντρου, όπου παρακολούθησε από κοντά την εκπαίδευση, μέσα από εικονικά σενάρια και νέες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Επίσης, παρουσίασε στα στελέχη του Σουηδικού Κέντρου το σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής για το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και αποκόμισε μόνο θετικά σχόλια, καθώς ο χώρος της πρώην ΑΕΒΑΛ είναι διπλάσιος σε έκταση από τον αντίστοιχο του Σουηδικού Κέντρου και πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Όπως δήλωσε ο Ηλίας Κάτανας «μέσα από τις συναντήσεις αυτές, όπως έγινε και στη Μασσαλία, στόχος είναι να επανασχεδιαστούν τα νέα δεδομένα που αφορούν στην πολιτική προστασία και να μεταφερθεί η απαραίτητη τεχνογνωσία, που θα δώσει στο δικό μας εγχείρημα το ειδικό βάρος που απαιτείται για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο κ. Κάτανας μετέφερε, επίσης, την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας προς τους Σουηδούς εμπειρογνώμονες για επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία, ώστε να δουν από κοντά το χώρο που θα δημιουργηθεί το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Μοιραστείτε την είδηση