Επιχειρείται βίαιη απολιγνιτοποίηση λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ- Δυσαρέσκεια για τη μη πρόσκληση στο 2ο Φόρουμ Δημάρχων στη Γερμανία

2 Min Read

Τον προβληματισμό του γιατί δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν εργαζόμενοι απο τον χώρο της ενέργειας στο 2ο Φόρουμ Δημάρχων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης.
Ο κ. Αδαμίδης με αφορμή το ρεπορτάζ του kozani.tv. τόνισε πως διοργανώσεις όπως αυτή, δεν θα πρέπει να γίνονται χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων.
«Νομίζω ότι ήταν άστοχη η ενέργεια των διοργανωτών να αποκλειστούν οι εργαζόμενοι. Θυμίζω ότι σε όλες αυτές τις περιοχές που έγινε η μετάβαση συζήτησαν κυρίως με τους εργαζομένους. Άρα θέλω να επισημάνω ότι η δική μας σύμφωνη γνώμη δεν σημαίνει λευκή επιταγή για πράγματα που θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς» λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Ο κ. Αδαμίδης αναφέρει ότι η Ομοσπονδία συμφώνησε να είναι αρωγός στη μετάβαση, αλλά αυτή η μετάβαση θα πρέπει να γίνει ομαλά και όχι βίαια. Συμφώνησε πως είναι κάτι απαραίτητο, αλλά θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένους όρους.
«Εμείς θα δώσουμε το παρόν, είτε μας καλέσουν είτε όχι, σε μια επόμενη συνάντηση για να πούμε τις θέσεις μας. Γιατί στη Δυτική Μακεδονία επιχειρείται μια βίαιη μετάβαση, μια βίαια απολιγνιτοποίηση και αυτό αφορά κατά κύριο λόγο τους εργαζομένους και προφανώς τους εκφραστές της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης» καταλήγει ο κ. Αδαμίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Νοέμβριο στην Πολωνία και σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων μεταξύ των οποίων και η ΓΕΝΟΠ, καθώς η συνάντηση στη Γερμανία έγινε για τους αυτοδιοικητικούς.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση