Επίδομα ενοικίου από 70 έως 210 ευρώ – Η απόφαση αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο

2 Min Read

Πάνω από 300.000 νοικοκυριά αναμένεται να λάβουν επίδομα ενοικίου από 70 έως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τα οικονομικά τους δεδομένα το προσεχές διάστημα.
Η συνολική δαπάνη θα είναι 410 εκ. και το ποσό θα διαμορφώνεται ανάλογα με τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή ακίνητα, καταθέσεις και μετοχές.
«Η επιδότηση ενοικίου ή δόσης στεγαστικού δανείου είναι ένα θετικό μέτρο της κυβέρνησης που θα ωφελήσει περίπου 300.000 χιλιάδες νοικοκυριά. Θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογη θα είναι η δόση που θα αποτελεί μια σημαντική οικονομική ενίσχυση και τόνωση στον προϋπολογισμό του νοικοκυριού» επισημαίνει ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Θεοφύλακτος.
Ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα πάρει 70 ευρώ το μήνα, ενώ ένα ζευγάρι χωρίς παιδί θα πάρει έως και 105 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, το επίδομα θα αυξάνεται κατά 35 ευρώ το μήνα.
Η αίτηση της επιδότησης ενοικίου θα γίνει σε πλατφόρμα, ανάλογη με αυτή του κοινωνικού μερίσματος από τον ΟΠΕΚΑ. Μάλιστα, το επίδομα θα καλύπτει μέρος και του στεγαστικού δανείου.
«Επειδή ο νόμος Κατσέλη πήρε παράταση μένει να διευκρινιστεί αν δικαιούνται την επιδότηση και όσοι έχουν καταναλωτικά δάνεια με υποθήκες σε σπίτια» αναφέρει ο κ. Θεοφύλακτος και ζητά από όλους όσοι θέλουν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη να το κάνουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και να μπορούν να είναι δικαιούχοι του επιδόματος.
Η σχετική απόφαση αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση