Επικίνδυνη η διαδρομη Κοζάνη- Κοίλα για τους πεζούς – Δεκάδες φοιτητές περπατούν καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο

3 Min Read

Με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς και την επιστροφή των φοιτητών, φάνηκε και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο δρόμο Κοζάνη- Κοίλων, όπου κάθε μέρα δεκάδες φοιτητές περπατούν επάνω στο δρόμο ενώ λόγο της κατασκευής των κόμβων οι φοιτητές που αποβιβάζονται από το λεωφορείο  επιλέγουν να διασχίσουν το δρόμο, περπατώντας είτε στην εσωτερική νησίδα, είτε στα πλάγια της οδού, αφού δεν υπάρχει ασφαλές πεζοδρόμιο, κινδυνεύοντας πολύ ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες που η ορατότητα είναι μειωμένη.

Αυτό που διερωτώνται όλοι και ειδικά όσοι περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο δρόμο είναι γιατί επελέγη να γίνει η μελέτη με τέτοια προχειρότητα, γιατί δεν προβλέφθηκε πεζοδρόμιο σε ένα δρόμο που διασχίζουν καθημερινά φοιτητές και τι απαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Να θυμίσουμε ότι το κόστος του έργου είναι σχεδόν 700.00 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας με φορέα υλοποίησης την ίδια την Περιφέρεια μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών.

- Advertisement -

Είναι προφανώς ευφημισμός ο τίτλος «βελτίωση κόμβων» που έχει το έργο, αφού πριν μάλλον η κατάσταση ήταν λιγότερο επικίνδυνη. Το θέμα της ασφάλειας των φοιτητών έρχεται να προστεθεί στη λίστα των προβλημάτων που δημιούργησαν οι νέοι κόμβοι και έχουν επισημανθεί έως τώρα, όπως η αλλαγή κλίσης, η χαμηλή ορατότητα και η ελλιπής σήμανση. Ας μην συζητήσουμε  για το τι θα συμβεί με τις χειμωνιάτικες παγωνιές.

“O καλός Θεός μας φυλά ακόμη και δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα, καθώς δεκάδες παιδιά περπατούν καθημερινά στο δρόμο από την Κοζάνη προς το ΤΕΙ, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε επειδή τους αρέσει το περπάτημα , σε δρόμο με ελλιπή φωτισμό » δηλώνει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κοίλων Μίλτος Μαγγιρίδης. «Θεωρώ ανεπίτρεπτο στο 2017 να κινδυνεύουν τα παιδιά για αυτό και έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Αποκεντρωμένη , την Περιφέρεια, το Δήμο και την αστυνομία ώστε να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.  Ουαί κι αλίμονο αν έχουμε κάποιο δυστύχημα».

Ο κ. Μαγγιρίδης ζητά την κατασκευή ενός πεζόδρομου- ποδηλατόδρομου, παραπλεύρως του δρόμου Κοζάνη- Κοίλα καθώς εκτός από το τμήμα μέχρι το ΤΕΙ, υπάρχει και μεγάλη κίνηση πεζών προς το Λιάπειο Αθλητικό Κέντρο.

«Είναι ένα κατασκευαστικά εύκολο έργο αλλά γραφειοκρατικά δύσκολο. Είμαι εκνευρισμένος γιατί είναι κάτι που όλοι θέλουμε αλλά δεν γίνεται»!

Μοιραστείτε την είδηση