Επίσημο: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία για δυό εβδομάδες

2 Min Read

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας, ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας τη σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 30 Νοεμβρίου, αφορά και τα νηπιαγωγεία.

- Advertisement -

Στόχος του μέτρου είναι ο περαιτέρω περιορισμός της κυκλοφορίας γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και η αποφυγή δημιουργίας νέων εστιών συγκέντρωσης πληθυσμού σε σημεία περιμετρικά των σχολείων.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη εναλλακτικών μέτρων εκπαίδευσης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω δύο τρόπων:

  • Εκπαιδευτική Τηλεόραση: Από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τα τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού.
  • Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα είνα υποχρεωτική. Η κάθε εκπαιδευτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά. Για τους μαθητές Δημοτικών τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 14.00 έως τις 17.00 και για τους μαθητές Νηπιαγωγείων από τις 14.00 έως τις 16.20.

Κανονικά η ειδική αγωγή

Υπενθυμίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια έχουν ήδη βάλει λουκέτο από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του γενικευμένου lockdown, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος της τηλεκπαίδευσης.

Κανονικά, ωστόσο, συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

naftemporiki.gr

 

Μοιραστείτε την είδηση