Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο βασικοί πυλώνες του νέου χάρτη υγείας σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

2 Min Read

Το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο έλευσης στην περιοχή  Κυβερνητικού Κλιμακίου  μαζί με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Τον κ. Πλεύρη υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και οι Αντιπεριφερειάρχες Υγείας Γιώργος Μαργαρίτης και Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια (ο Περιφερειάρχης απουσιάζει στη Νέα Υόρκη).

«Ο στόχος μας είναι η ενίσχυση τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όπου και τα δύο νοσοκομεία έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα έχουν πολύ καλύτερες υποδομές και επέκταση των δομών, αλλά αντίστοιχα ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη υπήρξαν οι πρώτες προκηρύξεις, όπου έχουν βγει άγονες θα επαναπροκηρυχτούν και στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί θα υπάρχουν συγκεκριμένα κίνητρα καθώς το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο πρώτος στόχος μας» ανέφερε σε δήλωση του έξω από το Μποδοσάκειο ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα υπογράμμισε πως είναι σε γνώση του Υπουργείου τα θέματα υποστελέχωσης σε κάποιες κλινικές όπως της Παιδιατρικής της Κοζάνης και τόνισε πως «εμείς με ένα ξεκάθαρο τρόπο λέμε ότι θα ενισχυθούν όλες οι δομές στην περιοχή και οι παιδιατρικές».

Τέλος υπογράμμισε πως τα δύο νοσοκομεία αποτελούν βασικούς πυλώνες σε όλο το σχεδιασμό, που έχουμε στο νέο χάρτη υγείας.

Νωρίτερα μιλώντας σε συμβασιούχους ανακοίνωσε  ότι θα ανανεωθούν για 6 μήνες ή για ένα χρόνο οι συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού, του οποίου οι συμβάσεις λήγουν.

Έξω από το Μαμάτσειο υπήρχαν και αποδοκιμασίες από συγκεντρωμένους υγειονομικούς σε αναστολή, που ζητούν την άμεση επιστροφή τους  αλλά και νοσοκομειακούς  γιατρούς, που διαμαρτύρονται  για το νομοσχέδιο για την Υγεία στο Νοσοκομείο και ζητούν στελέχωση των κενών θέσεων του νοσοκομείου.

“Όσοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ” ανέφερε ο κ. Πλεύρης ενώ δεσμεύτηκε για την κάλυψη των εφημεριών της Παιδιατρικής.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

Μοιραστείτε την είδηση