Επίσκεψη Μ. Σπυράκη με επίκεντρο το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

3 Min Read

Τη φιλοδοξία της να είναι και στην επόμενη Ευρωβουλή, ως η ευρωβουλευτής της Βόρειας Ελλάδας, εξέφρασε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Κοζάνη η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Σπυράκη.
Η κ. Σπυράκη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, αφού, όπως είπε, πήρε επάνω της τη δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.
«Είναι απόφαση και επιλογή της Ν.Δ. να είναι η Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κέντρο. Είναι απόφαση και επιλογή δική μου να αγωνιστώ, ώστε να έχει το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης πόρους και οι περισσότεροι να αναλογούν στη Δυτική Μακεδονία» ανέφερε η κ. Σπυράκη.
«Η Δυτική Μακεδονία είναι ένας ενεργειακός κόμβος, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένας τόπος που μπορεί να συνδυάσει την υπεραξία της παραγωγής της γης με τα σπάνια προιόντα της, αλλά και την υπεραξία του τουρισμού» ανέφερε η ευρωβουλευτής χαρακτηριστικά.
Επίσης, η κ. Σπυράκη δήλωσε πως το Ταμείο βρίσκεται στην τελική ευθεία και πως αυτό που απομένει είναι να γίνουν οι κατανομές των χρημάτων στο νέο προϋπολογισμό στις περιφέρειες που θα στηριχθούν.
Απαντώντας σε ερώτηση για το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, για το οποίο και ο Ν. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τους κυβερνητικούς βουλευτές όχι έχασαν μια ευκαιρία, η κ. Σπυράκη δήλωσε πως πρόκειται για μια χαμένη ιστορία, κατανοώντας και τις αντιδράσεις του Δημάρχου Κοζάνης και της WWF που τόνισαν πως το Ταμείο Εκσυγχρονισμού δεν είναι μια χαμένη ιστορία.
«Αυτή είναι μια χαμένη ιστορία που την πληρώνει η Ελλάδα και οι Δυτικομακεδόνες. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Το γεγονός ότι καταφέραμε με τον κ. Ανδρυλάκη να ζητήσουμε να μειωθεί το κριτήριο και να μπει η Ελλάδα στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού, πράγμα που δεν τηρήθηκε στο Συμβούλιο, γιατί η Ελλάδα «πετούσε αετό», έχει καταγραφεί στην ιστορία του. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων και την αγωνία τους. Εμείς είμαστε υπέρ της σταδιακής μετάβασης απο το λιγνίτη σε πιο πράσινες μορφές. Έχω πρωτοστατήσει στην κυκλική οικονομία και στη μείωση των ρύπων. Όμως δεν μπορούμε απο τη μια μέρα στην άλλη να σταματήσουμε κάτι που λειτουργεί και να αφήσουμε ανθρώπους στο δρόμο. Καθαρές κουβέντες» ήταν τα λόγια της κ. Σπυράκη.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση