Επίσκεψη Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στο Γερμανο – Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Βερολίνου

2 Min Read

Στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας με έντονα τα σημάδια επιρροής του Ελληνικού πολιτισμού, βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 9/3/2020 ο Περιφερειάρχης Κασαπίδης Γιώργος ,σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γερμανο – Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος.

   Συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομίας του κρατιδίου του Βραδεμβούργου καθηγητή κ. Jorg Steinbach, με τον Πρόεδρο του Γερμανο – Ελληνικού Συνδέσμου κ. Φαίδων Κοτσαμπόπουλο και τα μέλη του προεδρείου, καθώς και με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και δυνητικούς επενδυτές.

- Advertisement -

Συζητήθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο θέμα την απολιγνιτοποίηση κοινό παρανομαστή του κρατιδίου του Βραδεμβούργου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

   Αποφασίστηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών για θέματα απολιγνιτοποίησης και οικονομίας.

Ο κ. Κασαπίδης προσκάλεσε τον κ. Steinbach να επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία, πρόσκληση την οποία και αποδέχτηκε, ενώ συγχρόνως πρότεινε στον Περιφερειάρχη τεχνική συνάντηση με τεχνοκράτες για εξειδίκευση των θεμάτων.

   Ακολούθησε συζήτηση με δυνητικούς επενδυτές με επίκεντρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή τονίζοντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν.

   Στο πλαίσιο αυτό έγινε λόγος για συγκεκριμένες επενδύσεις στην Δυτική Μακεδονία στον τομέα της πράσινης και της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας, της αγροδιατροφής, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών καθώς και του οικοτουρισμού.

Μοιραστείτε την είδηση