Επίσκεψη του Πάνου Ρήγα στα γραφεία του «Σπάρτακου» : «Θα είμαστε δίπλα σας»

1 Min Read

Με μία συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας-διαδρομής του Συνδικάτου, της ΔΕΗ και του λιγνίτη (επισημαίνοντας την σπουδαιότητα και τη διαχρονική συμβολή τους) υποδέχτηκε το Σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» τον κ. Πάνο Ρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα την κάθετη αντίθεση-αντίδραση του Σωματείου στον σχεδιασμό για κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών (πλην αυτού της «Πτολεμαΐδα V») ως το 2023.
Περιγράφοντας τα δεδομένα, το συνδικάτο αναφέρθηκε σε «μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και την κοινωνία», καθώς θα κληθούν να επωμιστούν τις καταστροφικές συνέπειες του σχεδιαζόμενου λουκέτου στους λιγνιτικούς σταθμούς.
Με ζητούμενα: τη διασφάλιση των εργαζομένων και τη δίκαιη –μη βίαιη- μετάβαση των ενεργειακών κοινωνιών στη μετά λιγνίτη εποχή, το συνδικάτο ζήτησε στήριξη του αγώνα που κάνουν τα σωματεία και οι τοπικές κοινωνίες σε μία προσπάθεια να αποσοβηθεί το καταστροφικό σχέδιο.
Με τη φράση «θα είμαστε δίπλα», ο κ. Ρήγας εξέφρασε την έγνοιά του στην ανησυχία των εργαζομένων και του συνδικάτου, στάθηκε στη συμβολή του λιγνίτη στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ενώ –μεταξύ άλλων- επεσήμανε πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

“Σπάρτακος”

Μοιραστείτε την είδηση