Επίσκεψη του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στο χώρο κατασκευής της Μονάδας V

2 Min Read

Το προεδρείο του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ επισκέφθηκε το χώρο κατασκευής της Μονάδας 5 (V.ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας. Συναντήθηκε με τον Δ/ντή επίβλεψης έργου κ. Ζορμπά Κων., τους τομεάρχες Καρώνη Θ. & Κεφαλά Αν. και στελέχη του προσωπικού επίβλεψης της ΔΕΗ.
Το ενδιαφέρον μας είχε να κάνει με την πρόοδο εργασιών του έργου, με τον αριθμό εργαζομένων, την τροφοδοσία με Θερμική Ενέργεια της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας κ.α.
-Η πρόβλεψη της σύμβασης για την εμπορική λειτουργία της Μονάδας 5 είναι για την Άνοιξη 2020 παρά του ότι η ανάδοχος εταιρία ζήτησε 6μηνη παράταση του έργου από την αρχή.
-Δραστηριοποιούνται κοντά στις 30 εταιρείες (πολλές από την περιοχή) και απασχολούνται συνολικά στην κατασκευή περίπου 1.100 εργαζόμενοι.
-Η πρόοδος κατασκευής σε έργα πολιτικού μηχανικού βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Τα Μηχανολογικά στο 35% και τα Ηλεκτρολογικά κοντά στο 15% με εντεινόμενους ρυθμούς.
-Χωρίς να έχει υπογραφεί συγκεκριμένη σύμβαση με το Δήμο Πτολεμαΐδας, η θερμική ενέργεια θα είναι της τάξης των 140 MW th. H εφεδρεία της (σε περίπτωση βλάβης, συντήρησης κ.λπ.) είναι δυστυχώς ακόμα το ζητούμενο.
-Ενημερωθήκαμε επίσης και για διάφορες άλλες πτυχές προόδου του σύγχρονου και τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας έργου.
Αμείωτο θα εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον μας για διάφορα τοπικά και κοινωνικά θέματα, για να είμαστε χρήσιμοι και στα μέλη μας και στην κοινωνία.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Δημάκης
Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Λόφτσαλης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση