Επίσκεψη υπουργικού κλιμακίου για θέματα πολιτικής και δασικής προστασίας

2 Min Read

Ευρεία σύσκεψη για μέτρα και δράσεις πρόληψης και προστασίας του δασικού πλούτου πραγματοποιήθηκε στο Περιβόλι Γρεβενών, παρουσία των Υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Γιώργου Αμυρά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν μέτρα και δράσεις πρόληψης και προστασίας του δασικού πλούτου, καθώς και τρόποι καλύτερης συνεργασίας των δασικών υπηρεσιών με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα στο Περιβόλι.

Στη συνέχεια οι κ. Τριαντόπουλος, Αμυράς και Κασαπίδης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβησαν στη Βοβούσα των Ιωαννίνων όπου είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για τα ίδια θέματα. Από τη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η συνεργασία των δύο Περιφερειών για την ανάπτυξη των διαπεριφερειακών υποδομών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη προστασία του Εθνικού Δρυμού, καθώς και στην περαιτέρω ανάδειξή του σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, οι κ. Καχριμάνης και Κασαπίδης συμφώνησαν σε από κοινού αναπτυξιακές δράσεις και έργα σε όλο το μήκος των όμορων περιφερειών που θα εξειδικευτούν το επόμενο διάστημα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο κτίριο της ΖΕΠ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για τα θέματα της εκτίμησης των ζημιών και αποζημιώσεων, με τη συμμετοχή των Δήμων που τελούν σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

Μοιραστείτε την είδηση