Επιστολή Αποστρατείας Υποστράτηγου Θεοχάρη Χαράλαμπου

3 Min Read

Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, την 03 Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε την αποστρατεία μου από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με το βαθμό του Υποστράτηγου.
Αποχωρώντας, λοιπόν, από την ενεργό δράση με συνολική υπηρεσία περί τα τριάντα τρία έτη, θεώρησα υποχρέωσή μου να διατυπώσω δημόσια κάποιες σκέψεις, επιθυμίες και πραγματικά περιστατικά.
Κατατάχθηκα στην Ελληνική Αστυνομία τον Σεπτέμβριο του 1987.
Αποφοίτησα από τις Σχολές Αστυφυλάκων, Αρχιφυλάκων και Αξιωματικών με Άριστα, διατελώντας αρχηγός και των τριών σχολών. Επίσης, με άριστα αποφοίτησα από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛ.ΑΣ Τμήμα Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών καθώς και από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.
Σε επιστημονικό επίπεδο, είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Ηλεκτρολόγος Τεχνολόγος Μηχανικός. Επιπλέον, είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον Ποινικό Τομέα της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και υποψήφιος διδάκτορας στην ίδια Σχολή.
Με τις προαναφερόμενες βάσεις και τα εχέγγυα υπηρέτησα τον πολίτη και την αστυνομία στην κοινωνική, διοικητική και ποινική της διάσταση, σεβόμενος τις αρχές της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της προσήκουσας συμπεριφοράς, της διαρκούς ετοιμότητας και της διατεταγμένης υπηρεσίας , της ισότητας, της αξιοκρατίας και των λοιπών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
Σήμερα, εν όψει της αποστρατείας μου, νιώθω βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου και τα τρία παιδιά μου για την αμέριστη στήριξη, την υπομονή και την κατανόηση με την οποία αντιμετώπισαν τις στερήσεις και τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν στο βωμό του υπηρεσιακού μου καθήκοντος.
Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στην Ελληνική Αστυνομία όλων των βαθμών με την πλειονότητα των οποίων υπήρξε μια αγαστή συνεργασία και αμφίδρομη επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο κατά την υπηρεσιακή μας δράση.
Να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες για την ανεκτικότητα, την αποδοχή και την ευγνωμοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο και στους συνεργάτες μου κατά την υπηρεσιακή μου δράση.
Να ευχαριστήσω , επίσης, όσους συνέβαλαν να διάγω τον υπηρεσιακό μου βίο με αποτελεσματικότητα, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια και να αποχωρήσω υγιής.
Τέλος, θα ήθελα να προτρέψω τους συναδέλφους μου να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο που επιτελούν με ζήλο, αυταπάρνηση, χωρίς εκπτώσεις, αναπτύσσοντας διαρκώς την επιστημονική και επαγγελματική τους κατάρτιση και να μη τους πτοούν φαινόμενα φαυλότητας, ρεβανσισμού, μισαλλοδοξίας , αντιζηλίας, αναξιοκρατίας που δυστυχώς κάποιες φορές κυριαρχούν στις ανθρώπινες σχέσεις.
Θεοχάρης Χαράλαμπος, Υποστράτηγος Ε.Ο.Θ.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση