Επιστολή στο Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού για την άθλια κατάσταση του κτιρίου του Ωδείου

5 Min Read

κ. Δήμαρχε,

μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις μας, αναρίθμητες τηλεφωνικές επικοινωνίες και δια ζώσης συζητήσεις, μετά από την αποστολή των αιτημάτων μας γραπτώς, τα οποία αναγνώσθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το Νοέμβρη του 2017, μετά από την παρουσίαση των προβλημάτων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στα προ ημερησίας θέματα τον Σεπτέμβρη του 2018, επανερχόμαστε με την παρούσα, εκθέτοντας για πολλοστή φορά την κατάσταση στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, ο Σύλλογος Γονέων καθώς και οι ίδιοι οι καθηγητές και οι γονείς των φοιτούντων μαθητών στο Ωδείο έχουν επικοινωνήσει μαζί σας και με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για την κατάσταση του κτιρίου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα από τα ζητήματα που  υπάρχουν δεν έχουν επιλυθεί.

Για άλλη μία φορά λοιπόν εφιστούμε την προσοχή σας στα παρακάτω θέματα:

  1. Η δημοτική υπάλληλος πρέπει να επιστρέψει στη θέση της – στο Δημοτικό Ωδείο με πλήρες ωράριο. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει κάποιος στη γραμματεία όλες τις ώρες λειτουργίας του Ωδείου για τις πληρωμές από τους γονείς, για το άνοιγμα και κλείσιμο των αιθουσών και για την τηλεφωνική επικοινωνία. Η συγκεκριμένη υπάλληλος βρίσκεται στη θέση αυτή πολλά χρόνια και γνωρίζει τη λειτουργία του Ωδείου. Ζητούμε λοιπόν την επιστροφή της.

 

  1. Η στέγη του κτιρίου, η οποία, όπως είπαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτέμβρη, στάζει, με αποτέλεσμα να τρέχουν νερά μέσα στο κτίριο. Εξαιτίας του νερού και σας υγρασίας που δημιουργείται βραχυκυκλώνει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για καθηγητές και μαθητές. Ζητούμε την επισκευή της στέγης και τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς.

 

  1. Η θέρμανση του κτιρίου. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2018 να μην υπάρχει ζέστη σε ένα δημοτικό κτίριο στο οποίο κάνουν μαθήματα μουσικής σχεδόν 90 παιδιά. Έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση η τοποθέτηση τεσσάρων (4) κλιματιστικών μονάδων για την επιπλέον θέρμανση του χώρου. Ωστόσο έχουν περάσει δύο χρόνια σχεδόν και δεν έγινε τίποτα. Οι καθηγητές και οι σπουδαστές παίζουν μουσική με παγωμένα δάκτυλα φορώντας τα παλτό και τα μπουφάν τους. Οι καθηγητές φέρνουν αερόθερμα και άλλα θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους! Αναρωτιόμαστε τι εικόνα έχουν αυτοί οι άνθρωποι για το Δήμο μας, άνθρωποι με ανώτερες σπουδές που διδάσκουν και σε άλλα δημοτικά και ιδιωτικά Ωδεία του νομού μας. Την περασμένη εβδομάδα η υπάλληλος έφερε πετρέλαιο από το σπίτι της για να ζεσταθούν τα παιδιά! Ζητούμε την άμεση αγορά πετρελαίου και την άμεση αγορά και τοποθέτηση των κλιματιστικών σε εκτέλεση της απόφασης του Δ.Σ.

 

  1. Τα κουφώματα του κτιρίου είναι σε άθλια κατάσταση, παλιά, ξύλινα και «μπάζουν». Είχαμε προτείνει την εκπόνηση μελέτης και την ένταξη του κτιρίου στο πρόγραμμα «Εξ Οικονομώ», αλλά δεν εισακουστήκαμε. Προτείνουμε λοιπόν την ανάθεση στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μελέτης για την αντικατάσταση των κουφωμάτων.

 

  1. Πρέπει να γίνει άμεσα απεντόμωση/απολύμανση, στις αίθουσες διδασκαλίας και στους βοηθητικούς χώρους του κτιρίου. Οι μαθητές, βρίσκουν συνεχώς έντομα, ζουζούνια και σαύρες. Ζητούμε την απεντόμωση ολόκληρου του κτιρίου όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

 

  1. Το κτίριο έχει επιτακτική ανάγκη από βάψιμο-ελαιοχρωματισμό και για λόγους υγείας και για λόγους αισθητικής. Στη θητεία σας δεν έχει βαφτεί ποτέ – η τελευταία φορά που βάφτηκε ήταν πριν από τέσσερα χρόνια! Ζητούμε τον άμεσο ελαιοχρωματισμό εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

 

  1. Το Ωδείο χρειάζεται αναλώσιμα, δηλ. toner για τον υπάρχοντα εκτυπωτή καθώς και χαρτιά Α4 και γραφική ύλη, τα οποία έως τώρα παρέχουν οι γονείς ή οι καθηγητές με δικά τους έξοδα! Ζητούμε την παροχή τακτικού κονδυλίου για τις ανάγκες του Ωδείου.

 

  1. Απαραίτητο είναι ένα φωτοαντιγραφικό μηχάνημα για την αναπαραγωγή των ασκήσεων των σπουδαστών. Ζητούμε την αγορά εντός φωτοαντιγραφικού μηχανήματος.

 

  1. Επίσης ο εξοπλισμός και η επίπλωση του Ωδείου χρειάζονται αντικατάσταση γιατί έχουν φθαρεί. Σας θυμίζουμε ότι επί θητείας σας δεν έχει αντικατασταθεί τίποτα από τον εξοπλισμό και την επίπλωση.

 

  1. Θα θέλαμε να αναλογιστείτε και την περίπτωση μεταφοράς ολόκληρου του Ωδείου στο νέο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, το οποίο κατασκευάστηκε ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό: τη στέγαση και δράση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορούν φωτογραφίες του Δημοτικού Ωδείου Σερβίων στο διαδίκτυο με εξαιρετικά δυσμενή κριτική και κοροϊδευτικά σχόλια. Αναρωτιόμαστε τι απαντάτε στους επικριτές σας;

 

Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

 

 

Ακολουθούν οι υπογραφές των:

 

Καλλιτεχνικού Διευθυντή,

καθηγητών του Ωδείου,

Συλλόγου Γονέων

Μοιραστείτε την είδηση