Επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη από την Καλλιόπη Σεμερτζίδου για το πρόγραμμα ενίσχυσης

2 Min Read

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε ένα πολύ δυσμενές κλίμα δυσαρέσκειας που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις επιχειρήσεις που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία».

Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων κάθε μορφής, κυρίως από επιχειρήσεις που ήταν υποχρεωμένες να κλείσουν λόγου Covid με κρατικήεντολήκαι είχανμεγάλες απώλειες τζίρου.Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της Δράσης ήταν 10 εκ. ευρώ αλλά μετά απο κάποιες προσπάθειες, διαμορφώθηκεστα 40 εκ. ευρώ, ποσόν το οποίο ήταν επαρκές για να εγκριθούν 1.728 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας. Παρόλα αυτά έμειναν περίπου 3000 επιχειρήσειςπου δεν θα λάβουν χρηματοδότηση,λόγω των κριτηρίων της Πρόσκλησης,παρόλο που το διαθέσιμο ποσό ήταν πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες Περιφέρειες.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατό ώστε να βρεθούν επιπλέον ποσά για να χρηματοδοτηθούν όλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις, με προτεραιότητα φυσικάτων μικρών επιχειρήσεωνπου παρουσιάζουν Προβλήματα Βιωσιμότητας και  έκλεισαν υποχρεωτικά με κρατικήεντολή.

Είμαστε βέβαιοιότι για ακόμη μια φορά θα βρείτε τον τρόπο να εξασφαλίσετε χρηματοδοτήσεις καιόλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα στην πιο δύσκολη στιγμή της επιχειρηματικής τους δράσης.

Με εκτίμηση,

Καλλιόπη-Πόπη ΣεμερτζίδουΠολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού ΚοζάνηςΣυντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Μοιραστείτε την είδηση