Επιστολή στον πρωθυπουργό από τους συμβασιούχους αρχαιολόγους του έργου ψηφιοποίησης – Μεταξύ τους τρεις συμβασιούχες από Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά

2 Min Read

Τη διαμαρτυρία τους στέλνουν προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι συμβασιούχοι του έργου ψηφιοποίησης του Υπουργείου Πολιτισμού που εργάστηκαν από το 2012 έως και το 2018, έχοντας προσληφθεί, όπως τονίζουν, με αντικειμενικά κριτήρια ΑΣΕΠ και μετά τις 30 Νοεμβρίου δεν έχουν πλέον δουλειά, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τερματιστεί.

Όπως επισημαίνουν: «στο πρόγραμμα αυτό υπήρξε εμπλοκή αναδόχου, ο οποίος φάνηκε ασυνεπής στην παράδοση του Υποέργου 3 που ανέλαβε με αντικείμενο «Ανάπτυξη Εφαρμογών» της Πράξης «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ανάδοχος να κηρυχθεί έκπτωτος στις 30-11-2018 και παράλληλα να εκδοθεί τροποποιητική πράξη διετούς παράτασης του έργου χωρίς όμως εργαζομένους».

- Advertisement -

Οι πρώην εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού κάνουν λόγο για «κατάφωρη αδικία σε βάρος μας, καθώς εμείς προσληφθήκαμε ως υπάλληλοι όχι του αναδόχου, αλλά της αυτεπιστασίας του Υπουργείου Πολιτισμού, απασχολούμενοι μάλιστα σε διαφορετικό Υποέργο (1), καθώς και με διαφορετικό φυσικό αντικείμενο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφήνει το έργο μας ανολοκλήρωτο, λειτουργεί τιμωρητικά σε βάρος μας αποδίδοντάς μας ευθύνες που δεν μας αναλογούν, εξωθώντας μας στην ανεργία παραμονές Χριστουγέννων».

Τέλος καταλήγουν ότι «δεν είμαστε επαίτες. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να προασπίσουμε την εργασία τόσων ετών, αισθανόμενοι παράλληλα αγανάκτηση, οργή και πίκρα για τον εμπαιγμό μας. Δεν επιζητούμε τίποτα περισσότερο από το δικαίωμα στην εργασία και τίποτα λιγότερο από την διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, που χρόνια ολόκληρα κρύβεται σε σκοτεινές αποθήκες και σκονισμένα κιβώτια. Ελπίζουμε στην ευαισθητοποίησή σας και ευχόμαστε αυτό το έργο να μπορέσει να συνεχίσει, ώστε να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει και να μη χαθεί. Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και καλές γιορτές τουλάχιστον για εσάς, γιατί για εμάς σίγουρα δεν θα είναι».

Μοιραστείτε την είδηση