Επιστολή της ΕΠΣ Κοζάνης προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με θέμα τη συμμετοχή της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ στο πρωτάθλημα της Super League 2

3 Min Read

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο νέος αθλητικός νόμος δημιούργησε ομολογουμένως αναστάτωση στο ποδόσφαιρο της Super League 2 και της  Γ’ Εθνικής με αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Είμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και με αιτία την προσπάθεια εφαρμογής του νέου αθλητικού νόμου βρισκόμαστε μπροστά σε προβλήματα και αδιέξοδα στα οποία η ΕΠΟ οφείλει να δώσει λύση στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Ένα από τα πολλά παράδοξα που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της αναδιάρθρωσης κατηγοριών βάσει του νέου Αθλητικού Νόμου είναι σήμερα 7 Οκτωβρίου 2021 να έχουν λάβει πρόσκληση και δικαίωμα συμμετοχής στην επαγγελματική κατηγορία Super League 2 συνολικά 43 ομάδες (ΠΑΕ, Ερασιτεχνικά Σωματεία, που δεν είχαν πετύχει αγωνιστικά την άνοδο και 4 Β’ ομάδες ΠΑΕ της Super League 1). Από όλη αυτήν την διαδικασία η μόνη και τελευταία ομάδα η οποία δεν έχει λάβει πρόσκληση και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2 είναι η  ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης.

Η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ είναι ένα αξιοπρεπές Σωματείο μέλος της Ένωσης μας, που μετατράπηκε σε ΠΑΕ διότι αγωνιστικά πέτυχε την άνοδο της στη Football League, οργανώθηκε σε επαγγελματικά πρότυπα, έχει υγιής οικονομικές βάσεις και πήρε μέρος αποδυναμωμένη λόγω συγκυριών covid 19 στο τρίμηνο πρωτάθλημα που διεξήχθη την άνοιξη του 2021 και βαθμολογικά συγκέντρωσε έναν βαθμό λιγότερο από την ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, που σήμερα συμμετέχει στη Super League 2 μαζί με τις υπόλοιπες ΠΑΕ που υποβιβάστηκαν, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ και τον ΑΣΤΕΡΑ ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Στην πραγματικότητα είναι η μόνη ομάδα που υποβιβάστηκε από όλες τις κατηγορίες

και η μόνη ομάδα από όσες αποφασίσατε ότι κατά σειρά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League 2 που δεν έλαβε πρόσκληση συμμετοχής.

Με βάση όλα τα παραπάνω γεγονότα και έχοντας την πεποίθηση ότι η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ υφίσταται μια ουσιαστική αδικία σας καλούμε να παρέμβετε και να αποκαταστήσετε αυτήν την αδικία με όποιον σύμφωνο με τους Κανονισμούς τρόπο θεωρήσετε κατάλληλο και να δώσετε το δικαίωμα στην ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ να συμμετάσχει στην Super League 2 της περιόδου 2021-22.

Θεωρούμε ότι θα είναι μια σύννομη και δίκαια παρέμβαση της Επιτροπής Σας που το σύνολο Ποδοσφαιρικών Ομάδων μελών της ΕΠΟ θα επικροτήσει ως αποκατάσταση μιας de facto άδικης αντιμετώπισης.

Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσετε και το Ποδόσφαιρο στην περιοχή μας που μετά από πολλά χρόνια έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να προσφέρει στην κοινωνία και στη νεολαία του Νομού Κοζάνης.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το αίτημα μας με αίσθημα απονομής δικαίου.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας. 

Για την Ε.Π.Σ. Κοζάνης 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση