Επιστροφή στην κανονικότητα για το Νιάημερο

2 Min Read

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω του κορωνοιού, ο Νιάημερος επιστρέφει από 1 έως 4 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, με το Δήμο να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μια άρτια διοργάνωση, στην οποία θα τηρούνται και μέτρα προστασίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση μετά από 2 χρόνια να πραγματοποιήσουμε το πανηγύρι του Νιάημερου, το οποίο έρχεται μετά  το καλό προηγούμενο της άρτιας διεξαγωγής του πανηγυριού του Δρεπάνου, τον περασμένο Ιούνιο» αναφέρει σε συνέντευξη του στο «Χρόνο», ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δημήτρης Παφύλης.

«Ο Νιάημερος είναι μια μικρή σχετικά εμποροπανήγυρη, την οποία όμως παραδοσιακά αγκαλιάζει ο κόσμος της περιοχής. Είναι βασικό για μας ότι πλέον δεν δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, όπως στο παρελθόν» σημειώνει ο κ. Παφύλης ενώ υπογραμμίζει την προτεραιότητα του για τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό.

«Καλούμε όλους όσους επισκεφθούν το Νιάημερο αλλά και τους εκθέτες να τηρήσουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όπου χρειαστεί θα είμαστε και εμείς αλλά και οι συναρμόδιοι φορείς ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη τις τελευταίες μέρες στο χώρο του Νιάημερου, έχουν αρχίσει όλες οι απαραίτητες εργασίες (καθαριότητα, φωτισμός, περιβάλλον χώρος ) ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Η πληρότητα μέχρι σήμερα είναι περίπου στο 75-80%, γεγονός που προμηνύει και την οικονομική επιτυχία για το Δήμο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παφύλης ο Νιάημερος για την Κοζάνη είναι ένα πολυεπίπεδο γεγονός καθώς πέρα από τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκθετών και τοπικών επιχειρήσεων, το συγκεκριμένο τριήμερο έρχονται στην Κοζάνη χιλιάδες κόσμου, που εκτός του Νιάημερου επισκέπτονται και τα μαγαζιά μας.

«Θα είναι μια ευκαιρία για τους μεγάλους να κάνουν τα ψώνια τους αλλά και για τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν στο λούνα πάρκ και να αλλάξουμε λίγο την ψυχολογία ενόψει του χειμώνα, που προβλέπεται δύσκολος» κατέληξε ο κ. Παφύλης.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση