Ο Κυριάκος Μιχαηλίδης για τον Περιφερειάρχη : Από τον κ. Κασαπίδη περιμένουμε τις προτάσεις του και όχι τις παραινέσεις του και πολύ περισσότερο περιμένουμε να μας πει για τα έργα του για το νοσοκομείο

3 Min Read

Με ανάρτηση του στο facebook ο Κυριάκος Μιχαηλίδης, επικεφαλής μιας εκ συνεργαζομένων παρατάξεων στη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης, σχολίασε τη δήλωση του Περιφερειάρχη όπου χαρακτήρισε “άσκοπη” τη συζήτηση τώρα για ένα νέο νοσοκομείο.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Όταν ήμασταν πιτσιρίκια και παίζαμε ποδόσφαιρο, κάποιες φορές προσπαθούσαμε να τροποποιούμε τους κανόνες για να τους φέρουμε στα «μέτρα» μας. Πολλές φορές αυτός που επέβαλε τους κανόνες κέρδιζε και το παιχνίδι. Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτεται ο κ. Περιφερειάρχης. Πως αλλιώς να εξηγήσω αυτά που αναφέρει ο κ. Κασαπίδης

Από τη μια μας λέει

«Αυτή την περίοδο πρώτο μέλημά μας είναι ο αγώνας κατά του κορωνοϊού. …..Απόλυτη προτεραιότητα….. Οτιδήποτε άλλο διασπά τις δυνάμεις……»

Και αμέσως παρακάτω

«Σαφώς το σύστημα υγείας χρειάζεται μια αναβάθμιση ανακαίνιση. Εμείς θέσαμε ως αναπτυξιακό πυλώνα στο νέο παραγωγικό μοντέλο έναν ξεχωριστό πυλώνα ανάπτυξης, για τον τομέα της υγείας.»

Όταν δηλαδή ο κ. Κασαπίδης θέτει («εμείς θέσαμε») είναι ορθό και αναγκαίο και σωστό, αλλά όταν οι άλλοι θέτουν είναι εκτός προτεραιοτήτων και διασπά τις δυνάμεις?

Τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας τα γνωρίζαμε αλλά ο ιός ήρθε να μας τα υπενθυμίσει με τον χειρότερο τρόπο αλλά ταυτόχρονα έφερε στην επιφάνεια και τα προβλήματα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Θα περίμενα από τον περιφερειάρχη να αναφέρει, εκτός από την αγορά του μηχανήματος μοριακού ελέγχου, μετά την προτροπή του ιατρικού συλλόγου Κοζάνης, την οποία και χαιρετίσαμε όλοι, τι άλλο έχει κάνει για τον χώρο της υγείας , τι άλλο έχει κάνει για την ενίσχυση του Μαμάτσειου, για την ενίσχυση του προσωπικού. Έκανε κάτι για την ΜΕΘ? Έκανε κάτι για τον θάλαμο αρνητικής πίεσης? Έκανε κάτι για την πλήρη λειτουργία του μηχανήματος μοριακού ελέγχου? Έκανε κάτι για την στελέχωση του νοσοκομείου?

Προφανώς και πρώτη προτεραιότητα ΟΛΩΝ αυτήν τη στιγμή είναι το θέμα της πανδημίας, χωρίς όμως να είναι το μόνο. Δεν σταματάμε τις υπόλοιπες δραστηριότητες, δεν παύουμε να οραματιζόμαστε για το μέλλον.

Άλλωστε, όσοι βάζουμε στο τραπέζι το θέμα του νέου νοσοκομείου στην Κοζάνη, δεν πήραμε τους γκασμάδες και τα φτυάρια για να αρχίσουμε το σκάψιμο. Βλέπουμε τα προβλήματα και θέλουμε να συμβάλουμε στον ορθό σχεδιασμό για το μέλλον. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για έναν διάλογο που θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες της περιοχής, τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκα πρότυπα και θα είναι αναπτυξιακό εργαλείο για το μέλλον της περιοχής.

Από τον κ. Κασαπίδη περιμένουμε τις προτάσεις του και όχι τις παραινέσεις του και πολύ περισσότερο περιμένουμε να μας πει για τα έργα του για το νοσοκομείο.

Μοιραστείτε την είδηση