Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Προς άνοιγμα σχολείων, διαδημοτικών μετακινήσεων από 5 Απριλίου

2 Min Read

Θετική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων (σίγουρα Γυμανσίων και λυκείων) αλλά και για να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις(αυτό μπορει να αποφασιστεί και πιο άμεσα) από τις 5 Απριλίου, ενδέχεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, εφόσον η ειδημιολογική εικονα δειξει σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες. αλλωστε οι οποιες τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.

Ενω πιθανώς μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιήθει έκτακτη συσκεψη λοιμωξιλόγων και για το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες θεωρούν «κλειδί» για το άνοιγμα τη διενέργεια μαζικών self test εβδομαδιαίως (καθε Δευτέρα) προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο συγκεκριμένες κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων.

Παράλληλα, προτείνεται πλέον και η ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για τα σχολεία και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/epitropi-loimoksiologon-pros-anoigma-sxoleion-diadimotikon-metakiniseon-apo-5-apriliou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Μοιραστείτε την είδηση