Έρχεται το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

3 Min Read

Στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, στο πάρκινγκ του ΟΣΕ θα διεξαχθεί το 49ο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ για τον Σοσιαλισμό, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Νίκος Μενύχτας, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κοζάνης

Ο Νίκος Μενύχτας, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κοζάνης, σημείωσε πως το φετινό τους σύνθημα περιγράφει όλη τη χρονιά και τις μάχες που έδωσε ο λαός και η νεολαία στην πόλη της Κοζάνης, αναφερόμενος στα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, οι φοιτητές και οι νέοι εργαζόμενοι, στο δυστύχημα στα Τέμπη, το ναυάγιο στην Πύλο, τις φονικές πυρκαγιές και τις τελευταίες εξελίξεις με τις πλημμύρες. «Ευελπιστούμε να είναι εκεί όλοι οι νέοι που θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό, από αυτό που μας πλασάρει το σύστημα, να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν, να πουν τη γνώμη τους και να συμμετέχουν» ανέφερε ο κ. Μενύχτας. «Ζούμε πραγματικά σκοτάδια και είναι διακριτό αυτή την περίοδο πως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να γίνει λάμψη είναι ο συνεχόμενος αγώνας, για μια καλύτερη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή και το σοσιαλισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Αργυρίου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κοζάνης

Ο Αλέξανδρος Αργυρίου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κοζάνης, στάθηκε στο γεγονός ότι βασικό κομμάτι του φεστιβάλ είναι το «μαθητικό στέκι» που έδινε και θα δίνει «βήμα» σε ερασιτεχνικά γκρουπ για να εκφραστούν. «Θα είναι ένα μέρος όπου οι μαθητές θα μπορούν να εκφράσουν όλους τους προβληματισμούς τους» είπε.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα γίνει workshop, αλλά και συζήτηση με τους προέδρους των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

«Το φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι πάντα ένας τρόπος οικονομικής διασκέδασης και προσφέρει μια ψυχική ανάταση σε όλους μας» τόνισε ο Αλέξανδρος Αργυρίου.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν συναυλίες από μαθητικό συγκρότημα, τους «Tiny Jackal», «Urban Pulse» και στη συνέχεια λαϊκό γλέντι με τους Θανάση Δήμου, Στάθη Μουφτόγλου, Κωνσταντίνο Αντάρα και Παναγιώτη Κυριαζίδη.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κεντρική ομιλία με την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με το συγκρότημα του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη και συναυλία με την «Κοζανίτικη Φανφάρα».

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση