Έρχεται το 50o Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

3 Min Read

Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινάει το ταξίδι του στην Δυτική Μακεδονία από την πόλη της Φλώρινας την Παρασκευή  14 Ιούνη, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας!

Το σύνθημα του φεστιβάλ “Γράφουμε ιστορία, αλλάξουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός” φωτίζει την ανάγκη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.

- Advertisement -

Από το 1975 που πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ, αφιερωμένο στην 7χρονη δράση της ΚΝΕ και του περιοδικού μας τον Οδηγητή, έως και σήμερα μένει ακλόνητο ως τον πολιτικό και πολιτισμικό θεσμό που μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία βρίσκεται εκεί ακόμα πιο μαζικό και αγωνιστικό για να στέλνει το  μήνυμα της ταξικής πάλης των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Στην πόλη της  Φλώρινας το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μετά από μια χρονιά μεγαλειωδών κινητοποιήσεων και διαδικασιών όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν και εναντιώθηκαν στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κόντρα στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στον ένα χρόνο από το  προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών! Κορυφώνοντας μια χρονιά όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έδωσαν την απάντηση τους αναδεικνύοντας την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας για 3η συνεχομένη χρονιά 1η δύναμη και αυτοδύναμη  στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης! Παίρνοντας δύναμη και κουράγιο, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες το ΚΚΕ και στην πόλη της Φλώρινας βγαίνει πιο δυνατό με αυξημένα ποσοστά,  τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν τον λαό της πόλης στο φεστιβάλ που αποτελεί σταθμό-αντάμωμα της νεολαίας την Παρασκευή 14 Ιούνη στο νέο πάρκο Φλώρινας!

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής: 

-Χαιρετισμό από την Γραμματέα της ΤΟ Φλώρινας της ΚΝΕ, μέλος του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, Σουλτανιά Ανδρονίκη.

-Αντιπολεμικό δρώμενο από τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

-Ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-Μεγάλη συναυλία με τη Νεφέλη Φασούλη.

-Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα από το τοπικό συγκρότημα «Μουσικόραμα».

Στο χώρο του Φεστιβάλ επίσης θα λειτουργούν:

-Γωνιά «Κόκκινο Αερόστατο»

-Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

-Έκθεση επιμελημένη από φοιτητές και φοιτήτριες των παιδαγωγικών σχολών με τίτλο «Κομμουνιστές εκπαιδευτικοί: Αρχιτέκτονες της ελπίδας».

-Ταβέρνα

-Μπαρ

Μοιραστείτε την είδηση