Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» από τη ΔΙΑΔΥΜΑ- Το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων η κύρια αιτία

1 Min Read

Δυσάρεστες εκπλήξεις με μεγάλες αυξήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, που φτάνουν το 40% ανά τόνο, κρύβει η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΙΑΔΥΜΑ, η οποία έχει κοινοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βοΐου, όπου εκφράστηκε δυσαρέσκεια και προβληματισμός, καθώς όλο αυτό το βάρος θα μετακυλήσει στον πολίτη.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό που προβάλλει η ΔΙΑΔΥΜΑ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημοσθένης Μαυρίδης, οι αυξήσεις οφείλονται κυρίως στο κόστος λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων (το 50% χρηματοδοτούνταν έως τώρα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και δευτερευόντως σε άλλες αιτίες, όπως η αύξηση τιμής του πετρελαίου.

Οι εισηγήσεις των δήμων φαίνεται ότι θα είναι αρνητικές με αίτημα την επανακοστολόγηση, προκειμένου να αποφευχθεί η τόσο μεγάλη αύξηση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΔΙΑΔΥΜΑ στις 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι να μην επιβαρυνθούν άλλο οι πολίτες.

Μοιραστείτε την είδηση