Έρχονται έντονες χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

1 Min Read

Χριστουγεννιάτικο το σκηνικό

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο καιρός να ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος, με τη θερμοκρασία να είναι σε πολύ υψηλά, για την εποχή, επίπεδα αλλά από σήμερα αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας 6 – 8 βαθμούς και έντονες, κατά τόπους, χιονοπτώσεις. 

- Advertisement -

Στην Κοζάνη σήμερα και αύριο θα υπάρχει εναλλαγή χιονοπτώσεων και βροχής τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου και αύριο από -1 έως 4. Την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της ψυχρής εισβολής στη Βόρεια Ελλάδα και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Συλλίρης, «όλα τα μέτρα είναι ενεργοποιημένα, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι δήμοι έχουν ενημερωθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού στις αποθήκες των εκάστοτε δήμων, αλλά και της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στο επαρχιακό, αλλά κυρίως στο εθνικό δίκτυο» κατέληξε ο κ. Συλλίρης.

Μοιραστείτε την είδηση