Επαναλειτουργεί η Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων με 200 μαθητές

2 Min Read

Θεοδωρικάκος και Χαρδαλιάς στα Γρεβενά

Στα Γρεβενά βρέθηκαν στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στη Δυτική Μακεδονία ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Επαναλειτουργεί η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Γρεβενά με 200 μαθητές από το νέο εκπαιδευτικό έτος

Την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Γρεβενά ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι το κτίριο της Σχολής θα αποκατασταθεί άμεσα, ώστε να λειτουργήσει από το νέο εκπαιδευτικό έτος, φιλοξενώντας 200 Δόκιμους Αστυφύλακες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής που αρχικώς είχε λειτουργήσει το 1990 και ανέστειλε τη λειτουργία της το 2012 λόγω των μνημονίων και στη συνέχεια το νέο, σύγχρονο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών.

Δημιουργία Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων

Από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Γρεβενών ζήτησε τη δημιουργία νέου και πλήρως στελεχωμένου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Ο κ. Δασταμάνης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θεοδωρικάκο για την απόφαση επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων, κάλεσε τον Υπουργό να εξετάσει άμεσα και πριν τις Εθνικές Εκλογές, την τεκμηριωμένη πρόταση του Δήμου Γρεβενών για ένα νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, με έδρα τα Γρεβενά, του οποίου οι υπηρεσίες θα κριθούν απαραίτητες όταν ολοκληρωθεί το Βόρειο Τμήμα του οδικού άξονα Ε65 και η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό στην Κοινότητα Κηπουρείου.

Διατήρηση Κέντρου Νεοσυλλέκτων

Την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά έθεσε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Δασταμάνης, αφού αναφέρθηκε πρώτα στην αναγκαιότητας ύπαρξης και λειτουργίας του Κέντρου, καθώς αποτελεί μια πραγματική ανάσα ζωής για τους δημότες των Γρεβενών, συμβάλλοντας στη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τονώνοντας συνάμα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, τόνισε εν συνεχεία την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κάθετα και ομόφωνα τάσσεται ενάντια στην όποια υποβάθμιση και αποψίλωση του Στρατοπέδου της πόλης.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση