Εργαστήρι αφήγησης από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης «Παραμύθια και νότες» με την Ανθή Θάνου και τον Αλέξανδρο Μακρή

4 Min Read

Ένα βιωματικό εργαστήρι για τα λόγια και τη μουσική, πως η μουσική γίνεται παραμύθι, πως ο λόγος γίνεται μουσική.

Ο παραμυθάς/ παραμυθού ξεδιπλώνει με τέχνη τις εικόνες του παραμυθιού, αφηγείται τις δράσεις των ηρώων, τα κατορθώματά τους, τις κρυφές επιθυμίες τους. Η μουσική συνοδεία ανακαλύπτει τις λέξεις κλειδιά του παραμυθιού, δημιουργεί ηχητικά τοπία, γίνεται γέφυρα, υπογραμμίζει τη δράση, συντροφεύει τα λόγια. Λόγια, μελωδίες, ήχοι, τραγούδια και …αρχή του παραμυθιού!!!

- Advertisement -

Την ίδια μέρα στις 9.00μ.μ. στην Αίθουσα Τέχνης θα παρουσιαστεί η παράσταση «Φτου πιπέρι», Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ΄ Αποκριάς.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 15:00 με 19:00

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 12 ευρώ (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο της παραστάσης που θα ακολουθήσει: «Φτου πιπέρι», λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ΄ Αποκριάς με την Ανθή Θάνου και τους Γυρολόγους). Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: [email protected] και στο τηλέφωνο 6987991949.

 

Ανθή Θάνου

Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1999 δημιουργεί την ομάδα «Τρισεύγενοι» και εισέρχεται στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.) και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Από το 2002 αφηγείται επαγγελματικά σε συνεργασία πάντα με τον Παναγιώτη Κούλελη, αυτοδίδακτο μουσικό, που τη συντροφεύει στην ζωή και στα παραμύθια. Οι δύο τους συνεργάστηκαν και αφηγήθηκαν παραμύθια σε μουσεία (από το 2009 συνεργάζονται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, υλοποιώντας προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε θέατρα, μουσικές σκηνές, πολιτιστικά κέντρα, φυλακές, βιβλιοθήκες (Έβρου, Ξάνθης και Βέροιας), σε φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή Παραμυθιού στην Κέα, Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, Αθηνών, Κοζάνης, κ.α) και στο εξωτερικό (Φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο). Συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

 

Πληροφορίες για την παράσταση που θα ακολουθήσει

 

«ΦΤΟΥ ΠΙΠΕΡΙ» Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ΄ Αποκριάς

 

Η Ανθή Θάνου και οι Γυρολόγοι μας παρασέρνουν σε ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις.

Η Αλιμπέχ προσπαθεί να αντισταθεί στην αποπλάνηση από τον πανούργο Ρούστικο, μια όμορφη χανούμισσα σκαρφίζεται γυναικεία τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της, και η Αθοπετού και η πονηρή νονά της μας κάνουν να αλλάξουμε τη γνώμη μας για τη Σταχτοπούτα…

Τα αποκριάτικα τραγούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Ας χαρούμε τον ερχομό της Αποκριάς, μια ανάσα μια στιγμή, με αθυροστομίες που μόνο τώρα επιτρέπονται.

 

Μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες

Αφήγηση: Ανθή Θάνου

Κιθάρα-Τραγούδι: Αλέξης Μακρής

Βιολί: Γιάννης Μαρουλάκης

 

Ημερομηνία

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ., Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Προπώληση εισιτηρίων

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.

Πληροφορίες – Κρατήσεις

Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ. Τηλ: 24610 24062, 6987991949

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5

 

Μοιραστείτε την είδηση