Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την κουβανική Επανάσταση με την παρουσία της πρέσβειρας της δημοκρατίας της Κούβας την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

1 Min Read

Η Εργατική Λέσχη Κοζάνης μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο “Χοσέ Μαρτί – αλληλεγγύη με την Κούβα” διοργανώνουν την Τρίτη 4/12 στο εργατικό κέντρο Κοζάνης στις 7.00 μ.μ. εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 60 χρόνια από την Κουβανική Επανάσταση!
Στην εκδήλωση θα μιλήσει και η πρέσβειρα της δημοκρατίας της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα!
«Τι κρύβεται πίσω από το μίσος των Γιάνκη προς την κουβανική επανάσταση;… Ο φόβος είναι η αιτία… Ο φόβος τους ότι οι εργάτες, αγρότες, φοιτητές, διανοούμενοι και τα προοδευτικά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας με επαναστατικά μέσα θα πάρουν την εξουσία στις καταπιεσμένες και πεινασμένες χώρες, τις οποίες εκμεταλλεύονται τα μονοπώλια των Γιάνκη και η αντιδραστική ολιγαρχία της αμερικανικής ηπείρου. Ο φόβος ότι οι καταληστευμένοι λαοί της ηπείρου θ’ αρπάξουν τα όπλα των καταπιεστών τους και, όπως η Κούβα, θα διακηρύξουν ότι είναι ελεύθεροι λαοί της αμερικανικής ηπείρου”.
Δεύτερη Διακήρυξη της Αβάνας
Και τι μας διδάσκει η κουβανική Επανάσταση; Οτι η επανάσταση είναι εφικτή, ότι ο λαός μπορεί να την πραγματοποιήσει, ότι στο σημερινό κόσμο δεν υπάρχουν δυνάμεις ικανές να σταματήσουν το απελευθερωτικό κίνημα των λαών»

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση