ΕΡΤ3 – «Άννα Φράνκ: Αναζητώντας Άσυλο» – A’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 22:00

1 Min Read

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Άννα Φράνκ: Αναζητώντας Άσυλο/ No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank’s Story» παρουσιάζει η ΕΡΤ3 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 22:00.

Ένας μεγάλος ιστορικός θησαυρός, χαμένος επί 70 χρόνια, ανακαλύφθηκε πριν από κάποια χρόνια, στα αρχεία του Ινστιτούτου Εβραϊκής Έρευνας YIVO, στη Νέα Υόρκη.

Καθώς μια εθελόντρια έβγαζε και ταξινομούσε μέσα από κουτιά σκονισμένα χειρόγραφα από την περίοδο του Ολοκαυτώματος, ανακάλυψε έναν παλιό φάκελο. Έμεινε έκπληκτη όταν μέσα σε αυτόν βρήκε χαμένα έγγραφα, που περιγράφουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός στοργικού πατέρα να σώσει την οικογένειά του από τα νύχια των Ναζί.

Ήταν τα γράμματα του Ότο Φρανκ, του πατέρα της Άννας Φρανκ, που αποκαλύπτουν τον δύσκολο αγώνα του και την αποτυχία του να βρει ένα ασφαλές καταφύγιο για τις κόρες του, Άννα και Μάργκοτ, και τη σύζυγό του Έντιθ.

Η μοίρα τους εξιστορείται στο ντοκιμαντέρ από τα μέλη της οικογένειας Φρανκ, την Εύα Σλος, την ετεροθαλή αδερφή της Άννας που έχει παρόμοια βιώματα και του Μπάντι Ελίας, του ξαδέρφου της Άννας.

Μοιραστείτε την είδηση