ΕΡΤ3 – Art Week Αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη – Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 18:00

1 Min Read

H εκπομπή «Art week», που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου  στις 18:00  στην ΕΡΤ3, τιμά την αξεπέραστη συγγραφέα και διανοούμενη Άλκη Ζέη, λίγο πριν την εκπνοή του 2023, το οποίο  έχει ανακηρυχθεί ως «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της.

Η Λένα Αρώνη έχει την χαρά και την τιμή να συναντήσει τον γιο της, σκηνοθέτη Πέτρο Σεβαστίκογλου και την επιστήθια φίλη της, Ελένη Μπούρα, επιμελήτρια ελληνικής λογοτεχνίας και όλων των βιβλίων της συγγραφέως.

Οι καλεσμένοι μιλούν σε προσωπικό τόνο αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες κυρίως για τον άνθρωπο ‘Αλκη Ζέη, μιας και η σημαντική συμβολή της στο χώρο των ελληνικών γραμμάτων και της παιδικής λογοτεχνίας είναι ευρέως γνωστή. Η ‘Αλκη Ζέη ως μαμά, ως φίλη, ως συνεργάτης και γυναίκα αγωνίστρια και μάχιμη μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στην εκπομπή υπάρχουν και συγκινητικά στιγμιότυπα από την τελευταία συνέντευξή της συγγραφέως, που έμελλε να καταγραφεί από τον φακό του Art Week στο σπίτι της, λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή, στις 27 Φεβρουαρίου του 2020.

Μη χάσετε την τρυφερή αυτήν εκπομπή.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία-Επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση