ΕΡΤ3: δυο ιστορικά ντοκιμαντέρ σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

2 Min Read

«Γκεστάπο /Gestapo Hitler Secret Police» και «Άουσβιτς – Τα κρυμμένα ίχνη /Auschwitz- The Hidden Traces»

Δύο ωριαία ιστορικά ντοκιμαντέρ που ρίχνουν φως στην ιστορία της πιο διαβόητης αστυνομικής δύναμης της ναζιστικής Γερμανίας, στην Γκεστάπο  και  στα όσα συνέβησαν στο  μεγαλύτερο ναζιστικό  στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο Άουσβιτς, παρουσιάζει, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση  η  ΕΡΤ3 την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου. 

- Advertisement -

22:00 | Γκεστάπο, [Gestapo Hitler Secret Police]. Ωριαίο ιστορικό ντοκιμαντέρ  παραγωγής 2021

Στην καρδιά της Γκεστάπο, της ναζιστικής αστυνομίας που σκόρπισε τον τρόμο, καταδίωξε με ωμότητα και άφησε το μακάβριο αποτύπωμα της στην Ευρώπη του 20ου αιώνα. Πίσω από διαβόητα ονόματα όπως ο Χίτλερ, ο Γκέρινγκ, ο Χίμλερ ή ο Μίλερ, κρύβεται μία κρατική οργάνωση αφοσιωμένη στην εξόντωση. Πώς οργανώθηκε και τι μεθόδους χρησιμοποιούσε;

Σκηνοθεσία: Nicolas Bozino

23:00 | Άουσβιτς – Τα κρυμμένα ίχνη, [Auschwitz- The Hidden Traces]. Ωριαίο ιστορικό ντοκιμαντέρ,  παραγωγής 2021

Στον νότο της Πολωνίας, 60 χιλιόμετρα από την Κρακοβία, βρίσκεται  το Άουσβιτς,  το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης των Ναζί. Υποδέχτηκε 1.100.000 Εβραίους από όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων το 80% δολοφονήθηκαν. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά αρχεία του Άουσβιτς καταστράφηκαν από τους Ναζί, ωστόσο σημαντικά ντοκουμέντα διατηρούνται μέχρι σήμερα από αυτό το παγκόσμιο σύμβολο του Ολοκαυτώματος και της ναζιστικής θηριωδίας.

Σκηνοθεσία: Charles Bourla

Μοιραστείτε την είδηση